Tribunals
Política 24/02/2023

El jutge troba finalment Pablo Casado

L'expresident del PP haurà de declarar el 20 de març per haver mentit sobre el català a l'escola

ARA
2 min
Pablo Casado en una imatge d'arxiu

BarcelonaVa estalviar-se haver de declarar com a imputat el 30 de gener, però finalment el jutge l'ha trobat i l'expresident del PP, Pablo Casado, haurà de declarar per les seves mentides sobre el català a l'escola. Després del sainet del mes de gener, quan, tal com va avançar l'ARA, la justícia no el va poder convocar perquè, quan anava a entregar-li la citació a la seu del PP, els populars van dir que no hi tenia despatx i que no sabien on trobar-lo, aquest cop el jutge sí que ha localitzat Casado. Segons ha avançat ElDiario.es i ha confirmat l'ARA, l'exlíder conservador haurà de comparèixer com a imputat davant del jutge el dia 20 de març.

En concret, el magistrat investiga les declaracions de l'exlíder popular en què afirmava que hi havia professors a Catalunya "amb instruccions de no deixar anar al lavabo nens perquè parlen en castellà".  Aleshores la Generalitat es va querellar contra Casado i el jutge al novembre va acceptar investigar la situació per un possible delicte d'injúries, i no en descarta un de calúmnies i un altre d'odi o discriminació.

Aquests dies Casado ha tornat a ser notícia perquè es compleix un any de la seva defenestració com a líder del PP. Aquest dimecres, de fet, va dinar amb el seu successor, l'ara president dels populars, Alberto Núñez Feijóo. A principis de mes, però, el dirigent gallec havia deixat Casado fora de l'acte que van celebrar a València i on sí que va reunir els altres dos expresidents del PP, Mariano Rajoy i José María Aznar.

Una situació rocambolesca

Segons la documentació judicial a la qual va tenir accés l'ARA, Casado va poder esquivar la primera citació per un motiu rocambolesc, aprofitant que la Generalitat va posar com a direcció de la querella la seu del PP a Madrid, al carrer Génova. Quan els agents hi van anar, l'única resposta que van obtenir és que allà no hi havia cap Pablo Casado. Segons figura en la documentació, els agents van parlar amb la gent de "recepció" de la seu popular, que els van dir que Casado "ja no té despatx" a l'edifici i que desconeixien "on se'l pot localitzar". El jutge va haver de suspendre la seva declaració, però ara sí que l'ha trobat.

stats