Crisi de la monarquia

La justícia anglesa desestima la demanda de Corinna contra Joan Carles I per assetjament

El TribunCrisi de la monarquiaal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les conclou que el Regnes Unit no té jurisdicció per jutjar el cas

ARA
1 min
Joan Carles I i Corinna, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les ha rebutjat aquest divendres jutjar la demanda per assetjament presentada contra Joan Carles I per part de la seva examant Corinna Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn. El tribunal considera que la justícia anglesa no té jurisdicció per fer-ho. Després d'un procés preliminar al juliol, la jutgessa Rowena Collins Rice ha determinat que la demanda s'hauria d'haver presentat al país on està domiciliat el demandat. La sentència encara admet recurs, però.

El dictamen d'aquest divendres ve a refermar el que ja va obtenir el passat mes de desembre, quan la Cort d'Apel·lacions va considerar que l'emèrit gaudia d'una immunitat parcial en tant que tampoc no era possible jutjar l'exmonarca per delictes que, presumptament, hauria comés mentre encara era cap d'Estat, és a dir fins al juny del 2014.

A través de l'habitual agència de relacions públiques amb què Corinna es relaciona amb els mitjans de comunicació, l'examant del monarca ha valorat la sentència: "Estic profundament decebuda pel resultat d'aquest cas al Tribunal Superior [de Justícia] d'Anglaterra [i Gal·les]. És descoratjador veure que les víctimes d'assetjament sovint lluiten per trobar justícia al nostre sistema jurídic. L'assetjament té un impacte profund i durador en les persones, i és crucial que els nostres processos legals proporcionin recursos adequats als qui els hagin patit. La intimidació i l'assetjament cap a mi i els meus fills continuen i tenen com a objectiu destruir-me del tot. Joan Carles ha desplegat tot el seu arsenal per desgastar-me i l'abast del seu poder és immens. Estic considerant totes les opcions disponibles". Corinna Larsen podria presentar un recurs davant de l'esmentada Cort d'Apel·lacions.

stats