Política 03/10/2016

El judici del cas Palau començarà finalment l'1 de març

Les sessions s'allargaran fins al 27 de juny

Montse Riart
2 min
L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet l'octubre de l'any 2009, quan va anar a declarar per l'espoli de la institució.

BarcelonaEl judici pel saqueig del Palau de la Música i el presumpte finançament irregular de Convergència començarà finalment l'1 de març. Les acusacions i les defenses s'han reunit aquest matí a l'Audiència de Barcelona per pactar el calendari definitiu de les sessions que s'allargaran fins al 27 de juny.

Després de set anys d'investigació –els dos últims, el cas s'havia encallat a l'Audiència– les parts han pactat el calendari definitiu per jutjar el suposat finançament irregular de Convergència (CDC) a través del Palau de la Música, mentre n'eren els responsables Fèlix Millet i Jordi Montull, que van saquejar les arques de la institució.

55 sessions i 133 testimonis

El tribunal calcula que caldran quatre mesos per jutjar una causa que acumula gairebé 61.000 folis. S'han establert 55 sessions que començaran l'1 i el 2 de març per resoldre les qüestions prèvies.

Després s'interrogarà els acusats, entre els quals hi ha Millet i Montull, per qui la fiscalia demana 27 anys i mig de presó i l'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, que s'enfronta a set anys i mig de presó. Convergència també seurà al banc dels acusats. El fiscal creu que es va embutxacar 6,6 milions d’euros en “comissions il·lícites”. El jutge li va embargar 15 seus.

De moment hi ha proposats 133 testimonis i 23 pèrits, que hauran de declarar al llarg de les sessions. El final s'ha previst per al 23 de juny, però calculant que hi podria haver endarreriments s'han habilitat dues sessions més, el 26 i 27 de juny, per poder acabar el judici.

Els acusats, presents tot el judici

De moment, cap dels acusats ha demanat absentar-se en algun punt del judici. Segons fonts properes la petició es podria plantejar els dies de qüestions prèvies, en funció de la salut dels acusats.

Fèlix Millet té 80 anys i l'últim judici, el de l'Hotel del Palau, ja es va haver d'ajornar després que es trenqués el fèmur. Durant la seva declaració va explicar que no estava en condicions.

Un escenari especial

El nombre de parts i la durada del judici han fet que les sessions es traslladin a la Ciutat de la Justícia. Precisament aquestes instal·lacions són una de les obres sota sospita pel cas Palau.

La Fiscalia acusa la constructora Ferrovial de pagar una comissió al partit per assegurar-se’n l’adjudicació. Creu que el pagament es va dissimular a través d’una donació al Palau, que Millet i Montull haurien fet arribar a CDC.

stats