Política14/12/2018

Toni Juaneda serà el candidat del PP a l'Ajuntament de Ciutadella a les eleccions de maig

Juaneda va dimitir l'any 2012 com a director insular de l'Estat després de la seva imputació en el cas Over Marketing, causa de la qual el jutge finalment l'ha exclòs

Ivan Martín

CiutadellaToni Juaneda Cabrisas serà el candidat del Partit Popular a les eleccions de l'any que ve a l'Ajuntament de Ciutadella, segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts properes a la formació política. Juaneda va ser president dels populars menorquins entre els anys 1996 i el 1999. A més, el 2012 assumí el càrrec de director insular de l'Estat, del qual es va veure forçat a dimitir mesos més tard per la seva imputació en el cas Over Marketing, ja que va representar l'empresa relacionada amb la trama Gürtel entre 2007 i 2010. Finalment, el jutge l'ha exclòs de la causa, cosa que li ha deixat via lliure per continuar amb la seva trajectòria política.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, Toni Juaneda és funcionari de carrera del Consell Insular de Menorca, del qual va ser interventor des de 1992 fins a 1995. El candidat a la batlia de Ciutadella pel PP s'incorporà a l'activitat política el 1995, formant part de la candidatura dels Populars al Consell Insular i al Parlament balear. Durant el mandat 1995-1999 va ser diputat autonòmic i vicepresident del Consell, del qual dirigí les àrees de Règim Interior, Turisme i Medi Ambient.

Cargando
No hay anuncios

Entre 2000 i el 2003, Toni Juaneda fou assessor parlamentari de la Secretaria d'Estat d'Aigües i Costes del Ministeri de Medi Ambient, tot exercint de càrrec de confiança de Jaume Matas. Després de l'elecció de Matas com a president del Govern balear, es va incorporar a l'administració autonòmica com a director general de Relacions amb el Parlament i de Coordinació Normativa, a l'equip de Rosa Estarás. També feu funcions de director del departament de Formació de l'Ajuntament de Calvià.

Actualment, Juaneda està vinculat a entitats de caràcter cultural i gastronòmic, com l'associació Fra Roger, i del sector restauració, com Cómete Menorca.