Política 01/01/2016

Coscubiela marca distàncies amb la CUP: "No és el mateix apostar per la DUI que pel referèndum"

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot demana "elevar el to" en cas que no es permeti un referèndum sobre el futur polític de Catalunya

Ara
2 min
Joan Coscubiela té l'hàbit de llevar-se d'hora per córrer. I és en aquell moment quan té les millors idees.

BarcelonaJoan Coscubiela, portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), troba "impensable" que la CUP investeixi Artur Mas com a president de la Generalitat. Així ho ha recordat en una entrevista a Europa Press en què ha defensat que l'esquerra anticapitalista ha dit "mil vegades mai" al líder de Convergència. "La capacitat de la política catalana per sorprendre està resultant ser infinita, però no imagino un argument que permeti investir-lo. Tenen legitimitat per fer el que considerin oportú", ha apuntat Coscubiela sobre la decisió de l'esquerra anticapitalista, amb qui ha marcat distàncies perquè "no és el mateix apostar pel referèndum que per la declaració unilateral".

"Apostar per les dues coses és impossible perquè acabes estràbic. No es pot mirar amb un ull cap a la desconnexió i amb un altre observar el referèndum", ha indicat Coscubiela sobre un hipotètic acostament entre l'espai polític que representa Podem i el de l'esquerra anticapitalista, com apunten alguns sectors de la CUP.

El màxim representant d'ICV al Parlament ha demanat que tots els partits catalans partidaris del dret a decidir es "reagrupin" al voltant de la reivindicació del referèndum. "Cal continuar amb les mobilitzacions i, per què no, apujar el to si segueix sense haver-hi una majoria al Congrés que l'avali", ha apuntat. L'abril del 2014, el Congrés dels Diputats ja va tombar la proposta de celebrar una consulta.

"Mas vol allargar l'agonia"

La cap de files de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha aprofitat una entrevista també a Europa Press per carregar contra Mas. "És l'únic que no se n'adona que la seva carrera política ja s'ha acabat", ha apuntat Arrimadas, que l'ha acusat de "voler allargar l'agonia". La cap de l'oposició ha definit unes hipotètiques eleccions al març com "la solució menys dolenta" i ha apuntat que, encara que la CUP investeixi Mas, no hi hauria estabilitat perquè Junts pel Sí no disposa de majoria parlamentària.

stats