Política 30/09/2014

La policia espanyola impedeix, a empentes, un acte de les JERC a Madrid

Els joves volien desplegar una pancarta demanant poder votar davant del Congrés

Joan Rusiñol
1 min

MadridDe cop i volta, amb empentes i cap mirament, la policia espanyola ha impedit que un petit grup de joves de les JERC, les joventuts d'Esquerra, fessin un acte fora del Congrés dels Diputats, a la plaça de les Corts de Madrid. Els nois i noies pretenien desplegar una pancarta reclamant el dret a votar, escrit en català, castellà i anglès, així com mostrar unes urnes de cartró.

Tan bon punt arribaven al Congrés, davant les escales amb els tradicionals lleons, la policia -nombrosa- que feia estona que controlava la zona els ha començat a empènyer allunyant-los carrera de San Jerónimo avall. A un d'ells li han pres una de les pancartes i s'han negat a tornar-li quan els ho ha demanat.

Es dóna la circumstància que, en aquest mateix lloc, es fan sovint actes de caire polític amb tota normalitat, per intentar cridar l'atenció dels parlamentaris. Un dels últims va ser la lectura del manifest de la plataforma espanyolista Libres e Iguales.

El portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha assegurat que s'evidencia que "Espanya és una presó de pobles" i ha denunciat la "mostra d'agressivitat" viscuda aquest dimarts al matí. Per tot plegat, ha fet una crida als ciutadans a "obeir el poble de Catalunya" i a no "defallir" per poder votar el 9-N.

Mentre atenia els mitjans de comunicació en català, un vianant li ha etzibat que parlés en castellà perquè era a Madrid. Just després, com estava previst, ha respost els periodistes en aquesta llengua.

stats