Política 04/05/2022

Indignació entre els polítics per les paraules de Vox cap a Josep Massot i Muntaner

La presidenta Francina Armengol ha defensat que el monjo va ser un "referent intel·lectual", "una persona íntegra" i "un exemple per a molts"

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la intervenció del líder de Vox a les Balears, Jorge Campos.

Palma"Cal demanar-li que retiri les paraules sobre Josep Massot i Muntaner". Així ha acabat la primera contestació que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha donat aquest dimarts al líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, després que aquest titlés al monjo intel·lectual de "separatista".

Se suposava que Campos havia de fer una pregunta parlamentària a la presidenta sobre la situació dels caçadors a les Illes, però la seva intervenció ha començat acusant Armengol d'haver ajornat la pregunta sobre els caçadors, prevista per al ple de la setmana passada, "assistir al funeral del monjo separatista".

La defensa d'Armengol

"A mi em pot insultar, perquè tenc l'esquena ampla, però no a una persona que ha mort recentment i que, a més, és un referent intel·lectual, perquè això no té cabuda en un parlament democràtic com aquest", ha defensat la presidenta, que ha lamentat que Campos "mai arribarà a l'altura" de Massot i Muntaner, "ni tan sols per entendre-ho".

La indignació per les paraules de Campos no només s'ha fet evident al ple del Parlament, sinó que també s'ha deixat veure a Twitter, on diversos polítics de les Balears han mostrat incredulitat davant "el discurs d'odi" de l'extrema dreta i han defensat la figura i el llegat del monjo.

Les reaccions

Un d'ells ha estat el conseller Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, que ha acusat Vox de no tenir ni vergonya ni moral.

El senador per Mallorca del PSIB, Cosme Bonet, ha manifestat que, amb la seva intervenció, Vox torna a demostrar que "la ignorància és atrevida".

El batle de Deià, Lluís Apesteguía, ha assenyalat que Massot i Muntaner va ser "una persona bona i compromesa amb la democràcia, la llengua i el país".

"Si trobes que no passa res si governen, aquest és el seu projecte", ha advertit, per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons.

stats