Política 21/01/2019

Els hotelers de Menorca anuncien una caiguda del 20% en les reserves per a la temporada

Des de la patronal ASHOME asseguren que les destinacions que són competència de Menorca, com Turquia i Grècia, "dupliquen les reserves"

Ivan Martín
1 min
Azucena Jiménez lamenta les xifres de reserves que registra el sector de cara els pròxims mesos.

MaóLa gerent de l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME), Azucena Jiménez, ha confirmat que les reserves per a la temporada d'enguany presenten una caiguda del 20%. Amb aquesta xifra, els responsables de la patronal menorquina viatjaran a Madrid per assistir a Fitur, un certamen que, per Jiménez, "ha de servir per conèixer amb detalls aquestes possibles causes per part dels professionals del sector". A més, la gerent d'ASHOME assegura que alguns empresaris "han avançat les promocions turístiques" i defineix la temporada d'"incerta" per aspectes com el Brexit.

D'altra banda, Azucena Jiménez s'ha mostrat contrariada perquè les destinacions que són competència de Menorca, com Turquia i Grècia, "en aquests moments han duplicat les reserves". Tot i que un dels objectius a Madrid serà saber les causes de la caiguda en les reserves, la gerent de la patronal hotelera menorquina l'atribueix a "la duplicació de l'impost del turisme sostenible, que ens ha fet perdre competitivitat respecte d'altres destinacions, i la falta de reformes pel que fa a la destinació turística, com la carretera general i les coves de Cala Blanca, que continuen tancades. La falta d'inversió a les urbanitzacions i algunes modernitzacions d'hotels que encara resten pendents són altres factors que hi poden influir".

Pel que fa als mercats emissors, el Regne Unit encapçala la classificació de caigudes de reserves, seguit de l'alemany, una tipologia de visitant que, segons Jiménez, "no acabam de remuntar i any rere any continuam amb la dinàmica negativa, i això que és un mercat que creiem que podria augmentar considerablement". En canvi, el mercat de l'Estat, l'italià i el portuguès esgotaran fins a darrera hora per realitzar les seves respectives reserves.

stats