Política 26/06/2014

Montoro ofereix 3.900 milions d'euros per calmar les comunitats autònomes

Aquest partida és una simple actualització de les bestretes que reben les comunitats en funció de les previsions de creixement econòmic.

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha ofert una partida de 3.903 milions d'euros al conjunt de les comunitats autònomes, reunides aquest dijous a Madrid en el Consell de Política Fiscal i Financera, segons fonts properes a la negociació. El govern espanyol intenta així calmar els ànims davant les dificultats en el compliment del dèficit i la rebaixa d'impostos per la reforma fiscal.

De totes maneres, aquesta suma és una simple actualització de les bestretes que reben les comunitats autònomes en funció de les previsions de creixement econòmic. Aquestes bestretes s'havien reduït inicialment, cosa que havia generat sorpresa al Departament d'Economia de la Generalitat ateses les perspectives de millora econòmica que indiquen les previsions.

Ara, Montoro ha decidit actualitzar les bestretes en els esmentats 3.903 milions, tot i que no ha concretat com es repartiran entre les comunitats autònomes. Si el repartiment fos idèntic entre totes les autonomies, a Catalunya li pertocarien 229 milions d'euros.

stats