Política 25/06/2015

Herrera confia a confluir amb Podem el 27-S: "Junts multipliquem i aspirem a tot"

El líder d'ICV-EUiA creu que el fet que Pablo Iglesias hagi refusat confluir amb IU per a les generals no afecta les negociacions a Catalunya

Europa Press
1 min
Joan Herrera i Jaume Bosch han presentat les esmenes d'ICV-EUiA a la proposició de llei electoral / ACN

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, s'ha mostrat esperançat i il·lusionat amb arribar a un acord per bastir una candidatura de confluència amb Podem i Procés Constituent, en la línia de Barcelona en Comú, el 27-S. "Junts multipliquem i aspirem a tot", ha dit, tot afegint que l'acord ha de ser ràpid perquè queden menys de 100 dies per a les eleccions.

En una roda de premsa amb el diputat del Parlament Jaume Bosch, Herrera ha argumentat que "tots som conscients que li donarem la volta al país si anem junts". "Creiem que és factible i ho intentarem", ha sentenciat Herrera, que ha admès que les mateixes forces polítiques per separat no treurien els mateixos diputats.

"L'única manera de guanyar és anar junts: per tant, fem-ho", ha insistit. De fet, ha dit que "seria una irresponsabilitat no intentar sumar per multiplicar" i ha negat que la designació del cap de llista sigui un escull per confluir i que volen que sigui un "candidat de tots".

A més, segons Herrera, el fet que Podem hagi refusat una candidatura conjunta amb IU de cara les generals no afecta la confluència a les catalanes.

stats