Primàries
Política 04/01/2023

Guasp es compara amb Antoni Maura: "Després d'ell, seria la primera illenca a liderar un partit estatal"

La líder autonòmica de Ciutadans va començar aquest dimarts la campanya del procés de primàries del partit, que culminarà entre l'11 i 12 de gener

1 min
La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp

PalmaLa coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, aspira a liderar la formació taronja en un procés de primàries que va iniciar aquest dimarts a Alacant, i que culminarà els pròxims 11 i 12 de gener amb la votació dels afiliats. Tal com ha explicat en una entrevista amb IB3, Guasp s'emmiralla en l'expresident del govern espanyol, Antoni Maura, que va liderar el Partit Conservador en els inicis del s.XX: "Després d'ell, seria la primera illenca a liderar un partit estatal".

Maura fou president del govern en cinc ocasions entre el 1903 i l'inici de la dictadura de Primo de Rivera, en una època marcada per la inestabilitat i el tornisme polític entre el Partit Liberal i el Partit Conservador. Nascut a Palma el 1853, abans de presidir del Consell de Ministres va ser també ministre tres vegades, entre el 1892 i el 1903.

Des d'aquest dimarts i fins dia 10 Guasp recorrerà Espanya per mantenir trobades amb els afiliats del partit. La seva candidatura, 'Reneix el teu partit', coliderada per la líder autonòmica i l'eurodiputat Adrián Vázquez, aspira a imposar-se a la llista impulsada pel diputat Edmundo Bal. El pròxim dia 9 tindrà lloc el crucial debat entre els candidats que podria determinar el sentit final del vot dels militants, tot i que la llista de Guasp va reunir el doble d'avals que la de Bal.

"Necessitam un partit menys cesarista i Edmundo Bal representa una aposta presidencialista, com fins ara. No és el que ens han demanat els afiliats. D'Albert Rivera només n’hi ha un, i ara ja som en una altra etapa. Volem un partit renovat i per això cal que s’hi incorporin cares noves que no hagin estat a la direcció del partit", va explicar Guasp a l'entrevista amb IB3.

stats