Política 20/01/2015

Guanyem, Podem, ICV-EUiA i Procés Constituent tanquen un principi d'acord per presentar-se a Barcelona

Durant les properes dues setmanes, cadascun dels integrants de la candidatura sotmetrà l'entesa a validació interna

Ara
1 min
DE GUANYEM A GANEMOS  L’auge de Podem podria traslladar-se a Ganemos. La plataforma, nascuda a Barcelona amb Ada Colau a les seves files, s’està multiplicant per tot l’Estat.

BarcelonaGuanyem, Podem, ICV-EUiA i Procés Constituent han tancat un principi d'acord per presentar una candidatura conjunta a Barcelona, segons han informat les plataformes a través d'un comunicat. Els elements sobre els quals s’ha assolit aquest principi d'entesa, que haurà de ser validat en les properes dues setmanes per cadascun dels espais integrants de la confluència, fan referència a la "denominació legal de la candidatura, el model organitzatiu, el finançament i el règim econòmic que regirà el seu funcionament, que prioritzarà l’espai compartit", segons consta en el comunicat.

ICV-EUiA celebrarà un referèndum entre la seva militància per validar l'entesa en un procés intern que s'allargarà fins al 31 de gener. Podem Barcelona obrirà un procés de validació telemàtica de la seva assemblea ciutadana entre els dies 26 i 31 d'aquest mes, mentre Procés Constituent sotmetrà la proposta a votació en una assemblea el dia 25 de gener.

L'acord proposa la confecció de la llista electoral mitjançant un procés de primàries al qual podrà concórrer el conjunt de la ciutadania: candidats o candidates a cap de llista amb equips d'entre 5 i 20 persones.

stats