Política21/11/2019

El Govern crea fòrums de participació en polítiques econòmiques, socials i mediambientals

Aquestes àrees de debat seran gestionades pels consellers Iago Negueruela, Fina Santiago i Juan Pedro Yllanes

Ara Balears

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous la creació de fòrums de participació per impulsar polítiques de sostenibilitat a mitjà i llarg termini en tres àmbits: economia, societat i medi ambient.

Juan Pedro Yllanes, conseller de Transició Energètica, coordinarà el grup de treball amb agents socials centrat en les polítiques mediambientals; Fina Santiago, consellera d'Afers Socials, el d'acció en l'àmbit de protecció social, i el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, el relatiu a la sostenibilitat econòmica.

Cargando
No hay anuncios

Armengol ha emmarcat aquesta iniciativa de participació en els objectius de prevenció del canvi climàtic i la reducció de les desigualtats de l'Agenda 2030 impulsada per Nacions Unides, inspiradors del "80% de les mesures" previstes en els acords de governabilitat signats per la coalició de govern.

La presidenta del Govern ha destacat que el projecte d'integrar entitats lligades a les diferents matèries en grups que tinguin capacitat de proposar polítiques concretes farà "que la presa de decisions sigui més participada". A més, ha indicat que el Govern ha ofert al Ministeri de Transició Ecològica acollir a les Illes alguna trobada prèvia a la Cimera del Clima, que es farà a Madrid del 2 al 13 de desembre, en la qual també estarà present l'administració autonòmica. Així mateix, s'organitzaran a les Balears activitats paral·leles a la cimera internacional de Madrid.