Política 21/11/2019

El Govern crea fòrums de participació en polítiques econòmiques, socials i mediambientals

Aquestes àrees de debat seran gestionades pels consellers Iago Negueruela, Fina Santiago i Juan Pedro Yllanes

Ara Balears
1 min
El Govern ha anunciat aquest dijous la creació de fòrums de participació

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous la creació de fòrums de participació per impulsar polítiques de sostenibilitat a mitjà i llarg termini en tres àmbits: economia, societat i medi ambient.

Juan Pedro Yllanes, conseller de Transició Energètica, coordinarà el grup de treball amb agents socials centrat en les polítiques mediambientals; Fina Santiago, consellera d'Afers Socials, el d'acció en l'àmbit de protecció social, i el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, el relatiu a la sostenibilitat econòmica.

Armengol ha emmarcat aquesta iniciativa de participació en els objectius de prevenció del canvi climàtic i la reducció de les desigualtats de l'Agenda 2030 impulsada per Nacions Unides, inspiradors del "80% de les mesures" previstes en els acords de governabilitat signats per la coalició de govern.

La presidenta del Govern ha destacat que el projecte d'integrar entitats lligades a les diferents matèries en grups que tinguin capacitat de proposar polítiques concretes farà "que la presa de decisions sigui més participada". A més, ha indicat que el Govern ha ofert al Ministeri de Transició Ecològica acollir a les Illes alguna trobada prèvia a la Cimera del Clima, que es farà a Madrid del 2 al 13 de desembre, en la qual també estarà present l'administració autonòmica. Així mateix, s'organitzaran a les Balears activitats paral·leles a la cimera internacional de Madrid.

stats