Política24/02/2022

El Govern i l'oposició condemnen l'atac de Rússia a Ucraïna

Tant el portaveu del Govern, Iago Negueruela, com la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la líder del PP balear, Marga Prohens, han fet declaracions lamentant la situació

Palma"És un dia trist per a Europa i per a tots els seus ciutadans." Així començava el portaveu del Govern, Iago Negueruela, la seva condemna a l'atac de Rússia a Ucraïna que ha propiciat l'inici de la guerra aquesta matinada passada. Negueruela ha assegurat que "la diplomàcia és l'única sortida" perquè acabi aquest conflicte.

El portaveu del Govern ha volgut enviar un missatge de solidaritat amb "les víctimes que hi ha hagut o hi ha en aquests moments". Alhora, ha criticat el vell continent, dient que "Europa sembla condemnada a tenir aquest tipus de conflictes cada diverses dècades".

Cargando
No hay anuncios

Negueruela ha demanat la fi d'aquest conflicte "com més aviat millor", i ha reclamat que es compleixi la normativa de dret internacional. Ha afirmat que és un dia de "decepció i dolor", i per això no ha volgut fer cap valoració de com afectarà econòmicament aquest conflicte les Illes. Així i tot, ha assegurat que segur que "hi haurà conseqüències".

Cargando
No hay anuncios

Qui també ha dit la seva per xarxes socials ha estat la presidenta del Govern, Francina Armengol. Ha seguit el mateix discurs del també conseller de Model Econòmic i ha afirmat que té "el cor trencat" davant aquesta situació.

Cargando
No hay anuncios

La líder del Partit Popular a les Balears, Marga Prohens, ha reconegut quàestar "molt preocupada" per una situació bèl·lica d'aquestes característiques al segle XXI. "No es poden permetre atacs de Rússia d'aquesta manera", ha dit Prohens, que també ha demanat "sancions internacionals amb contundència cap a Rússia" i que "acabi al més aviat possible".