Política 20/12/2022

El Govern incrementarà els ajuts per a l'Erasmus dels alumnes d'FP

La Conselleria d'Educació també ha acceptat esmenes per implantar la formació dual en comerç i construir centres escolars de 0-3 anys

2 min
La FP obre la inscripció demà amb dos nous cicles

PalmaEl Govern ha acceptat la inclusió en els pressupostos d'una esmena, de Més per Menorca, per incrementar els ajuts a l'alumnat de graus superiors de Formació Professional, en els casos que "es gaudeixi d'una beca Erasmus per fer pràctiques en un altre país". L'esmena preveu un import de 150.000 euros, amb un màxim de 400 euros per alumne, segons el text de la iniciativa.

L'àrea d'Educació és la que ha arribat amb menys sorpreses en el debat dels pressupostos autonòmics, ja que la majoria d'esmenes es varen incorporar en les comissions parlamentàries. En aquest sentit, una part de les esmenes acordades són amb El Pi. Aquesta qüestió ha rebut crítiques de la coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, que ha argumentat que l'Executiu s'ha inclinat pels regionalistes en algunes propostes de modificació semblants a les presentades per la formació taronja. "Allò que importa són els nins i les nines", ha replicat la diputada d'El Pi, Lina Pons.

Amb els regionalistes, el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, hi ha pactat la inclusió en els comptes públics de 40.000 euros per implantar la formació dual de comerç, un fet que des d'El Pi sostenen que era una reclamació del sector. D'altra banda, es destinarà un milió d'euros a instal·lar centres de 0-3 anys, 200.000 euros per al transport escolar a l'educació postobligatòria (FP i Batxillerat) i 300.000 euros per contractar més experts en educació especial.

A banda dels ajuts per als alumnes d'FP que estiguin d'Erasmus, el Govern ha acceptat en darrera instància, a proposta dels ecosobiranistes menorquins, una partida de 100.000 euros per redactar el projecte del centre integrat d'FP al Castell i un milió per al centre de Ciutadella de les mateixes característiques, però en aquest cas serà per iniciar-ne les obres.

stats