Pressupostos generals de l'Estat
Política 10/11/2022

El govern estatal veta que es retornin els 80 milions del conveni de carreteres avançats per les Illes

L'esmena perquè el règim fiscal balear no tingui una data de finalització o revisió presentada pel PP arribarà viva al debat de pressupostos

1 min
Montoro no ha abonat cap euro al conveni de carreteres

PalmaLa presidenta del PP balear i diputada al Congrés, Marga Prohens, ha denunciat aquest dimecres que el govern estatal ha vetat una esmena, presentada pel principal partit de l'oposició, perquè l'Estat pagui 80 milions a les Illes del conveni de carreteres que foren avançats per les Balears. Aquests 80 milions provenen del pacte inicial entre l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la presidenta del Govern, Francina Armengol.

A més, Prohens ha afirmat que l'executiu de Pedro Sánchez ha tombat una altra esmena per destinar 18 milions addicionals a millorar les retribucions dels 8.000 funcionaris de l'Estat que es troben a les Illes. "Les Balears són una de les comunitats que més han vist incrementat el cost de la vida en els darrers anys, especialment a causa del preu de l'habitatge, i està provocant que les plantilles estiguin a un 60%, i que, per exemple, quedin sense cobrir places de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil”, explica. De la mateixa manera, tampoc arribarà al debat de pressupostos una esmena per establir un pla de reconversió turística valorat en 120 milions d'euros.

D'altra banda, però, sí que segueixen vives distintes esmenes presentades pel PP, on hi destaca la que es refereix a canviar el text de la disposició que tracta el règim fiscal. Des del PP exigeixen que no tengui "una data de caducitat", ja que el text inclou el 2028 com a la finalització del règim actual, tot i que des de l'Executiu expliquen que aquest any marca la revisió per "millorar-ho". A més, també continuen vives les esmenes per establir nous convenis de carreteres a les distintes illes.

stats