Finançament
Política14/11/2022

El Govern estalvia sis milions d'euros el 2022 amb la renegociació de préstecs

Aquest procés de refinançament, iniciat el 2015, ha permès un estalvi de 111,7 milions d'euros fins ara

ARA Balears

PalmaEl Govern ha aconseguit estalviar prop de sis milions d'euros durant aquest 2022 després de renegociar els préstecs concertats amb entitats financeres. Amb aquest procés de refinançament, iniciat el 2015, l'Executiu balear ha assolit estalviar gairebé 112 milions d'euros durant la vigència d'aquestes operacions. Això ha estat possible amb la millora de les condicions i la rebaixa dels costs financers de la cartera de préstecs de la Comunitat Autònoma.

Així, les operacions milloren les condicions de préstecs subscrits a través de mecanismes de finançament de l'Estat, sense que suposin increment de deute i sense allargar els terminis de venciment. L'import dels préstecs renegociats aquest 2022 és de 666 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

Des de l'inici d'aquest procés l'any 2015, el volum de préstecs renegociats pel Govern amb les entitats financeres ha estat de 4.712 milions, amb un estalvi global estimat de prop de 112 milions. Ara bé, el 80% d'aquest volum de refinançament s'ha fet en aquests tres darrers anys, principalment durant el 2021.

Segons ha explicat el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, en roda de premsa, durant aquests darrers anys s'han aprofitat els nivells baixos de tipus d'interès a conseqüència de la política monetària del Banc Central Europeu per alleugerir la càrrega financera. A més, la Comunitat Autònoma ha mantingut més del 90% de la cartera de deute en tipus fix, fet que redueix l'impacte de les pujades d'interès actuals.