Política 22/06/2022

El Govern destina 77.805 euros a les ajudes de desplaçament dels universitaris menorquins

Les ajudes tenen un màxim de 600 euros per alumne

Iván Martín
1 min
Representants del Consell de Menorca amb el conseller balear Miquel Company.

MAÓEl Govern Balear destinarà 77.805 euros a ajudes de desplaçament per als universitaris de Menorca. Aquesta quantitat s'estableix mitjançant criteris poblacionals i les ajudes dirigides a l'alumnat amb domicili familiar a Menorca que cursen estudis universitaris a la Unió Europea durant l'any acadèmic 2021-2022.

L'acord s'ha signat aquest dimecres entre la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el conseller d'Universitat del Govern balear, Miquel Company, qui ha explicat la importància de les ajudes: "Responen a la voluntat i el compromís del Govern de descentralitzar per pal·liar el desequilibri generat per la doble insularitat i garantir el desplaçament dels estudiants de les illes". I ha afegit: "La idea és afavorir la qualitat, la competència i l'excel·lència en el rendiment acadèmic de la comunitat universitària".

Les ajudes tenen un màxim de 600 euros per alumne i serveixen per compensar la insularitat en matèria educativa, especialment les necessitats de l'alumnat que ha de cursar estudis universitaris no impartits a les Balears, i també la doble insularitat que han de suportar els alumnes de Menorca.

stats