El Govern destina 77.805 euros a les ajudes de desplaçament dels universitaris menorquins

Les ajudes tenen un màxim de 600 euros per alumne

Representants del Consell de Menorca amb el conseller balear Miquel Company.
Iván Martín
22/06/2022
1 min

MAÓEl Govern Balear destinarà 77.805 euros a ajudes de desplaçament per als universitaris de Menorca. Aquesta quantitat s'estableix mitjançant criteris poblacionals i les ajudes dirigides a l'alumnat amb domicili familiar a Menorca que cursen estudis universitaris a la Unió Europea durant l'any acadèmic 2021-2022.

L'acord s'ha signat aquest dimecres entre la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el conseller d'Universitat del Govern balear, Miquel Company, qui ha explicat la importància de les ajudes: "Responen a la voluntat i el compromís del Govern de descentralitzar per pal·liar el desequilibri generat per la doble insularitat i garantir el desplaçament dels estudiants de les illes". I ha afegit: "La idea és afavorir la qualitat, la competència i l'excel·lència en el rendiment acadèmic de la comunitat universitària".

Les ajudes tenen un màxim de 600 euros per alumne i serveixen per compensar la insularitat en matèria educativa, especialment les necessitats de l'alumnat que ha de cursar estudis universitaris no impartits a les Balears, i també la doble insularitat que han de suportar els alumnes de Menorca.

stats