Santanyí
Política 31/01/2024

El Govern cedeix a Santanyí la gestió d'un quiosc al Parc Natural de Mondragó

Per la seva banda, el municipi es compromet a encarregar-se de la recollida i la gestió de residus

ARA Balears
2 min
La batlessa de Santanyí, Maria Pons i el conseller de Medi Ambient, Joan Simonet

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Rural i l'Ajuntament de Santanyí han firmat un acord pel qual el Govern cedeix al Consistori la gestió del quiosc desmuntable al Parc Natural de Mondragó, ubicat a la platja del caló d'en Garrot o de les Fonts de n'Alis. La gestió del quiosc es podrà fer de qualsevol de les maneres previstes a la legislació del règim local i, en el cas de gestió directa o mixta, la durada de la gestió per tercers queda vinculada a la vigència del conveni. Amb tot, l'acord, que té una durada prevista de quatre anys, preveu la creació d'una comissió de seguiment com a mecanisme de vigilància i control.

Per part seva, Santanyí assumeix la instal·lació d'unes cabines sanitàries de fusta destinades a l'ús públic durant els mesos de gestió del quiosc bar, i la recollida i gestió dels residus generats tant a la zona del quiosc desmuntable com a la platja de les Fonts de n'Alis. A més, l'Ajuntament de Santanyí també es compromet a col·laborar en l'execució del projecte integral de restauració dels hàbitats dunars d'interès comunitari de la platja de les Fonts de n'Alis, en la millora paisatgística de l'entorn i en la vigilància de la zona dunar que cal recuperar.

Simonet ha destacat que amb l'acord es fa efectiva aquesta col·laboració amb l'Ajuntament de Santanyí, amb el qual la Conselleria, com a gestora del parc natural, cedeix la gestió del quiosc de temporada. "Pensam que han de ser els ajuntaments els que gestionin aquest tipus d'instal·lacions. Els parcs naturals són part del territori i els ajuntaments han d'estar implicats en la seva conservació. Aquest conveni és una fórmula que anima a aquesta política de participació dels consistoris en la gestió d'aquests espais", ha explicat.

Per part seva, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, s'ha mostrat molt satisfeta amb la signatura del conveni. "Feia molt de temps que esperàvem aquest moment. Durant tots els anys que no s'ha pogut explotar el quiosc que hi havia, ara enderrocat, l'Ajuntament de Santanyí ha perdut ingressos que ajudaven a mantenir la platja i els serveis que necessita. Per això, avui és un gran dia. Estic convençuda que suposarà una millora per als habitants de Santanyí i per als visitants", ha apuntat.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural s'encarregarà de coordinar, juntament amb l'Ajuntament de Santanyí, el personal de la Conselleria i del Consistori que desenvolupin tasques relacionades amb el quiosc bar i el parc natural, i de senyalitzar la zona d'acord amb els criteris d'identitat corporativa i el manual de senyalització dels espais naturals protegits del Govern.

stats