Pressupostos
Política 16/12/2022

El Govern s'assegura el suport de Més per Menorca als pressupostos

L'Executiu acorda amb els ecosobiranistes incrementar les dietes que cobren els malalts que s'han de desplaçar a Palma

2 min
El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i el portaveu parlamentari de Més per Menorca, Josep Castells, han anunciat aquest divendres que els ecosobiranistes donaran suport als pressupostos autonòmics del 2023, que es votaran la setmana que ve al Parlament. En total, el paquet d'esmenes pactat entre el Govern i la formació menorquina sumen 12 milions d'euros, i els dos diputats del partit votaran amb el Pacte les esmenes de l'oposició.

La principal mesura incorporada en els pressupostos, i que Castells ja va anunciar fa unes setmanes que seria "clau" per arribar a una entesa, és l'increment de les dietes que cobren els malalts de Menorca, Eivissa i Formentera que s'han de desplaçar a Mallorca per motius mèdics. Així, es passarà de 60 euros a 90 per fer nit a Palma, i de 10 a 20 euros en el cas del sopar.

"És de justícia social que els menorquins no hagin de pagar de la seva butxaca els costos d'haver de venir a Palma", ha subratllat el portaveu ecosobiranista. "És evident que 60 euros no basten per a res, i menys així com estan els preus", ha afegit. A més, es pagarà un segon acompanyant als malalts que ho requereixin i es costejarà el transport entre Son Espases i el port si hi ha una impossibilitat de viatjar en avió.

També s'ha acordat duplicar l'import de les beques per al desplaçament dels estudiants que estan fora de les Illes i que, a més, es gestionin des del Consell. D'altra banda, es transferiran a la institució insular menorquina vuit milions d'euros per a la compra de terrenys, a fi de protegir el territori de futures urbanitzacions.

Aquest divendres també s'ha conegut que el Govern ha inclòs 2,7 milions en els pressupostos a partir d'esmenes del diputat de la coalició formenterenca d'esquerres, Antonio Jesús Sanz. Així, es destinaran 200.000 euros a impulsar el futur Museu de Formentera i un milió per millorar el transport de residus.

stats