Política15/10/2020

El GOB inicia una recollida de signatures per exigir al Govern que no permeti l'ampliació d'hotels

Miquel Camps recorda que "el model econòmic de Mallorca i Eivissa no és el de Menorca"

Ivan Martin

MaóEl GOB Menorca ha iniciat una recollida de signatures per demanar a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que reconsideri l’ampliació dels hotels que estableix el Decret llei de mesures urgents per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària del coronavirus.

El responsable d’Ordenació Territorial de l’entitat ecologista, Miquel Camps, ha qualificat la proposta de l’Executiu autonòmic de “greu error”, i ho ha argumentat: “En aquests moments molts hotels han quedat obsolets, i, per tant, creim que ara tenim una oportunitat ideal per reconvertir aquests establiments, reduir-ne el volum i reorientar l’oferta turística”. De fet, Camps ha deixat clar que no estan d’acord amb el model que promou el Govern: “Si permetem que es renovin tal com estan ara, ens condemnam a mantenir el turisme massiu i el 'tot inclòs' els pròxims 50 anys”.

Cargando
No hay anuncios

Des del GOB admeten que el decret s'ha tirat endavant “sense discussió”, però matisen que “no hi ha hagut participació ciutadana”. A més, el responsable ecologista confia que el nombre de signatures sigui suficient per fer canviar d’opinió l’Administració balear. “Si hi ha una resposta important de gent, haurien de tenir-la en compte, perquè en aquests moments, que es parla de diversificar l’economia i adaptar-se al canvi climàtic, pretendre tornar a un turisme que necessita milions d’avions cada any és un suïcidi i una proposta sense sentit per a l’estratègia econòmica de les Balears”.

Finalment, Camps fa una crida a les institucions menorquines amb l’objectiu de pressionar el Govern i fer-lo rectificar: “El model econòmic de Mallorca i Eivissa no és el de Menorca”, i afegeix que “la ciutadania està canviant molt ràpidament, l’evidència de l’efecte climàtic i la pandèmia fan replantejar altres escenaris. Pensar que podem mantenir un turisme que necessita 90.000 avions anuals és utòpic”.