Portes giratòries

Garzón renuncia a incorporar-se a una consultora per la pressió social contra les portes giratòries

L'exministre recula, però llança un dard: "L'esquerra hauria de reflexionar"

ARA
2 min
El ministre de Consum, Alberto Garzón.

Menys de 24 hores. Aquest és el temps que ha passat des que va transcendir la notícia que l'exministre de Consum Alberto Garzón s'incorporaria a la consultora d'assumptes públics Acento, dirigida per l'exdirigent socialista José Blanco, i la seva renúncia. Avui l'exministre i excoordinador d'IU ha anunciat a través de X, l'antic Twitter, que finalment no s'hi incorporarà tal com tenia previst. El motiu? "La incomprensió suscitada del seu espai polític". Les crítiques rebudes se centraven en l'accés dels polítics a les anomenades portes giratòries i en el canvi de rumb que se li associava per saltar a una consultora vinculada amb el PSOE.

Així doncs, aquest matí ha anunciat la seva renúncia per "no fer mal a les organitzacions a què tant temps i energia" ha dedicat "al llarg de la seva vida". Tot i això, també ha llançat algun dard i ha deixat marge a la reflexió d'aquest espai: "Penso que l'esquerra hauria de reflexionar sobre com tracta els homes i les dones que dediquen el seu temps, energia i vida als projectes col·lectius", diu. També ha aprofitat per insistir en la idea que ja va explicar el dia que va deixar la política: "La primera línia és una trituradora de persones".

Segons va explicar Europa Press, Garzón havia d'assumir la direcció de prospectiva geopolítica de la consultora. Abans de res, però, l'exministre estava pendent que l'oficina de conflictes d'interessos autoritzés la seva incorporació. El dictamen d'aquest ens és imprescindible quan persones que han estat alts càrrecs del govern espanyol s'incorporen a noves activitats privades. A l'organigrama de la consultora també hi apareix com a president l'exdirigent del PP Alfonso Alonso.

Alberto Garzón va ser ministre de Consum en el primer govern de coalició de Pedro Sánchez i Unides Podem. La seva renúncia a la política institucional va arribar després de 12 anys com a diputat al Congrés. Tot i això, en aquell primer moment, no va abandonar la política: va seguir com a coordinador general d'Esquerra Unida uns mesos més. Al novembre va anunciar que també deixaria aquest càrrec, del qual va acomiadar-se oficialment l'1 de desembre del 2023.

stats