Política06/08/2020

L'associació espanyolista Foro Baleares denuncia Toni Noguera per injúries al rei i la Corona

Segons l'entitat, la mediatització del cas de Joan Carles I és "un intent més del govern espanyol d'ocultar la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus"

Maria Llull

PalmaL'associació espanyolista Foro Baleares ha denunciat davant la Fiscalia el coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, per injúries al rei i la Corona, segons ha anunciat l'entitat mitjançant un comunicat, per les seves declaracions sobre el cas que afecta Joan Carles I i la seva fugida d'Espanya. L'entitat fa referència a unes declaracions de Noguera, que daten del 4 d'agost, en què el coordinador ecosobiranista considera "surrealista" que "el rei emèrit se'n vagi d'Espanya" i "una mostra que la Corona és una institució poc democràtica". "En la família reial s'ha generat una dinàmica de corrupció molt important", va afegir Noguera, segons l'associació.

A més, Foro Baleares ha denunciat la presidenta del BNG, Ana Pontón, per haver demanat que "jutgin els Borbons per lladres i per corrupció"; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i coordinador d'ERC, Pere Aragonès, per haver dit que "els Borbons són una organització criminal"; i la presidenta d'Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, per haver declarat que "Joan Carles I és un lladre, però el seu fill Felip VI també".

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, l'entitat ha considerat en el seu comunicat que "la mediatització del cas de Joan Carles I és un intent més del govern d'Espanya d'ocultar la seva nefasta gestió de la crisi del coronavirus". "El tema mediàtic que ocultava la gestió de Sánchez i els seus socis fa uns mesos era Franco, ara és el rei Joan Carles. Des de Foro Baleares no ho tolerarem", acaba el comunicat.

MÉS, ERC, BNG i Adelante Andalucía es reafirmen

Per part seva, MÉS per Mallorca, ERC, BNG i Adelante Andalucía han fet públic un comunicat conjunt en el qual es reafirmen en les seves crítiques a la monarquia i en el seu "compromís republicà". "Arran de la denúncia interposada pel grupuscle d'extrema dreta Foro Baleares a Antoni Noguera, Pere Aragonès, Ana Pontón i Teresa Rodríguez, les quatre forces responem conjuntament que no ens deixarem intimidar per una denúncia que no té cap ni peus i que és un intent de coartar la llibertat d'expressió", diu la nota de premsa.

Cargando
No hay anuncios

Segons aquests partits, "la monarquia és una institució espoliadora i corrupta, i la màxima garant del règim del 78". "Les quatre forces sempre hem expressat el nostre compromís republicà i la nostra denúncia a la Casa Reial i tot el que representa", continua el text, en el qual també demanen que "Joan Carles de Borbó respongui davant la justícia".

"Condemnam que hagi fugit i exigim que retorni tot allò que ha robat", demanen els partits, els quals asseguren que continuaran "treballant de manera plural i democràtica per tombar la monarquia i el règim del 78, i construir un futur solidari, feminista i sobirà als nostres pobles".