Política16/07/2018

El 'Financial Times' proposa que es doni més autonomia a Catalunya i se la reconegui com a nació

El diari britànic explica en un editorial que s'obre una nova etapa de "diàleg constructiu" amb l'Estat

Ara

BarcelonaEl 'Financial Times' proposa, en un editorial publicat aquest dilluns, "més autonomia" per a Catalunya "en un estat espanyol reformat" per superar el conflicte català. Tot i admetre que les posicions del govern espanyol i el català són "irreconciliables", el rotatiu considera que el canvi d'inquilí a la Moncloa obre una etapa de "diàleg" entre els dos executius i, per tant, "un raig d'esperança per a Catalunya" (així es titula l'editorial). El diari també creu que aquest diàleg institucional només tirarà endavant si la Moncloa dona a Catalunya "més control dels seus recursos financers" i reconeix "explícitament que els catalans són una nació en lloc d'una 'nacionalitat' sense especificar".

El diari, contrari a la independència de Catalunya, explica que el president Pedro Sánchez "va deixar clar", en la reunió mantinguda amb Quim Torra a la Moncloa, la seva "oposició no només a la independència, sinó a un referèndum" d'autodeterminació. D'altra banda, defineix el president català com un "separatista intransigent que deu el seu ràpid ascens a Carles Puigdemont".

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, el diari aplaudeix l'executiu de Sánchez en la seva estratègia de desescalar la tensió i l'anima a fer una reforma al Senat per adequar-lo a una millor representació de les comunitats autònomes.