Política 19/12/2018

Fina Santiago defensa que la fundació S'Estel té més pressupost, treballadors i places que el 2011

La consellera de Serveis Socials respon així a una esmena a la totalitat d'aquesta partida presentada pel PP

S. Vidal
1 min

PalmaLa consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha reconegut que la gestió de la fundació S'Estel “és difícil”, però també ha remarcat que a hores d'ara hi ha més doblers, noves places, i 50 treballadors més que l'any 2011, quan governava el Partit Popular.

Ho ha fet en resposta al PP, que ha presentat dues esmenes a la totalitat a les partides del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials i a la fundació, respectivament.

Durant el debat dels pressuposts per al 2019, la consellera s'ha referit en diverses ocasions a la gestió del govern anterior recordant que no es varen fer places noves de residència i que es varen retirar les targetes sanitàries dels immigrants sense papers.

La diputada popular, Sandra Fernández, ha defensat 18 de les 19 esmenes que inicialment es varen presentar, ja que una fou aprovada en comissió. El PP ha demanat, a més, un impuls al centre Joan Crespí o un increment de la partida per a subministraments bàsics per als ajuntaments. A més, ha fet referència a la necessitat de desenvolupar la llei de família o un increment de la partida de la renda social garantida.

Ciutadans ha presentat 10 esmenes amb una atenció especial per als grans discapacitats, per als quals reclamen més places, i ha demanat, com Xelo Huertas, un increment de la partida de la renda social garantida. Dels grups a l'oposició només El Pi no ha presentat cap esmena perquè "les coses es fan ben fetes".

MÉS per Mallorca ha destacat la feina feta des d'aquesta cartera al·legant que la dotació de la renda social és l'adequada. El PSIB i MÉS per Menorca s'han sumat al suport a la gestió de la consellera Santiago perquè "ha fet els deures".

stats