Política 14/08/2015

Fernández Díaz diu que es va reunir amb Rato perquè rep "greus amenaces" per Twitter

"Quan parlo de preocupacions fundades, és que són fundades", diu el ministre de l'Interior durant la compareixença al Congrés per aclarir la trobada. L'exvicepresident espanyol estava preocupat perquè se li retirés l'equip de seguretat personal

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest divendres des del Congrés que es va reunir amb l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato a la seu d'Interior per un "tema relacionat amb la seguretat personal de l'imputat". Rato "va venir a parlar amb mi per una fundada preocupació en l'àmbit de la seguretat personal", ha explicat. "I quan parlo de preocupacions fundades, és que són fundades", ha aclarit.

Segons Fernández Díaz, l'expresident de Bankia va expressar "preocupacions greus" per les amenaces que reben tant ell com persones del seu cercle més proper, sobretot a través de les xarxes socials. El ministre ha assenyalat que tenia recollits més de 400 missatges d'amenaces, i que Rato li va traslladar que també l'han "agredit verbalment".

L'exvicepresident de José María Aznar li va dir que estava preocupat perquè se li retirés l'equip de seguretat personal que té tot càrrec d'aquesta naturalesa, i abans del "període vacacional" volia tenir la confiança del ministre que no li retirarien la seguretat.

Crítiques a l'oposició d'"irresponsabilitat"

El ministre de l'Interior ha titllat tota l'oposició d'"irresponsables" per haver-lo "obligat" a posar en "risc" la seguretat de la família de Rato. "M'he vist obligat a trencar les màximes d'un ministre per la irresponsabilitat del PSOE", ha dit.

Una reunió "justificada"

Fernández Díaz ha arribat puntual al Congrés dels Diputats. No ha volgut fer declaracions a la premsa abans d'entrar a la comissió d'Interior sobre l'assumpte que està intentant aclarir. Això sí, ha celebrat la detenció a Romania del presumpte assassí de les dues noies a Conca. I justament felicitant la Policia Nacional també ha començat la seva intervenció al Congrés.

Les consideracions prèvies han estat llargues. Primer ha criticat 'El Mundo' per haver informat en un primer moment que la reunió va ser el 22 de juliol, just el dia en què havia de declarar Rato, perquè considera que ha influït en el "desencadenament dels fets". Ha assegurat que la reunió es va plantejar amb plena "naturalitat i normalitat" a petició de Rato a la seu d'Interior. "No és il·legal ni èticament reprovable", ha conclòs.

Fernández Díaz considera la reunió al ministeri totalment "justificada", i ha insinuat que ho tornaria a fer. "La seguretat de les persones no es pot subordinar a l'oportunitat política", ha dit atacant l'oposició.

Eludeix la investigació de Rato

Fernández Díaz ha recordat només la condició de Rato com a exvicepresident espanyol i ex director gerent del Fons Monetari Internacional. En cap moment l'ha citat com a expresident de Bankia ni ha recordat cadascuna de les tres causes que té obertes a l'Audiència Nacional: la sortida a borsa de l'entitat, l'escàndol de les targetes 'black' i el blanqueig de capitals.

stats