Política 11/06/2024

Felanitx aprova eliminar la clàusula que obliga la plaça de toros a fer com a mínim una correguda a l'any

Vox ha votat en contra del Decret i assegura que per a l'Ajuntament "el primer són els negocis i després els felanitxers"

ARA Balears
1 min
La plaça de toros 'La Macarena', a Felanitx.

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha aprovat aquest dilluns eliminar la clàusula que obliga la propietat de la plaça de toros del municipi, La Macarena, a fer com a mínim una correguda de toros a l'any, coincidint amb les festes de Sant Agustí, amb els vots a favor del PP i El Pi (l'equip de govern), l'abstenció del PSOE i BLOC-MÉS, i el vot en contra de Vox.

Segons ha recollit Europa Press, Vox ha exigit a l'equip de govern municipal que compleixi la moció que es va aprovar el 2009, en què s'instava l'Ajuntament a recuperar la plaça de toros. La portaveu de la formació al Consistori, María Vidal, ha criticat durament aquesta mesura, ja que la seva aprovació, assenyala "l'únic que fa és deixar veure" que per a l'Ajuntament "el primer són els negocis i després els felanitxers". "Amb aquesta mesura s'està permetent que el propietari de la plaça faci el que vulgui amb ella", ha remarcat.

Vidal ha insistit en el fet que Vox "no participarà d'aquest teatre polític per a un benefici personal", i ha afegit que el que s'ha aprovat "és vergonyós, després de guardar silenci absolut durant 15 anys sabent que s'estaven incomplint les clàusules del contracte".

Finalment, la regidora de la formació d'ultradreta ha criticat que la batlessa, Catalina Soler, "juga amb les seves paraules i el desconeixement dels texts legals que ella sí que té l'obligació de conèixer, i no utilitzar el que li convé i la resta obviar-ho". "Amb aquesta aprovació haurà de rendir comptes perquè tant la Fundación Toro de Lidia a escala estatal com la Federació Taurina Balear en l'àmbit autonòmic estudiaran denunciar-la davant la Justícia", ha assegurat.

stats