Polèmica
Política 17/08/2023

Feijóo va amagar part del sou que li pagava el PP

El salari de senador, el de líder del seu partit i el complement com a president de grup parlamentari al Senat van ser les seves fonts d'ingressos

2 min
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, recollint l'acta de diputat al Congrés

BarcelonaAquest dijous no ha estat un bon dia per al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. A més de la derrota dels populars al Congrés, el president dels conservadors ha vist com el sobresou que la seva formació li va pagar des que va agafar les regnes del partit en substitució de Pablo Casado continuava portant-li maldecaps. Segons ha avançat Eldiario.es, l'expresident gallec hauria rebut també un plus de 31.850 euros com a president del grup del PP al Senat, una quantitat que els populars van ocultar quan durant la campanya del 23-J i després de setmanes de pressió van fer pública la retribució del seu líder. Aleshores el PP va explicar que Feijóo havia rebut de la formació 39.260 euros en només nou mesos, a més del seu sou com a senador, que ronda els 70.000 euros anuals. Va obviar, però, el complement extra per la seva tasca com a cap de files al mateix Senat de 31.850 euros, que ara s'ha fet pública.

Un any va estar el PP sense revelar els detalls del sou que Feijóo cobra del partit per ser-ne el líder. El dia 28 de juny el PP va trencar el silenci i va fer públic el sobresou que li paga, influït per l'ambient de campanya pel 23-J. Les reticències de transparència clares en aquest aspecte ja són tradició en la formació política: l'expresident espanyol Mariano Rajoy fa setze anys va evitar revelar el seu sou en primera instància quan un ciutadà li va preguntar en un programa de TVE, tot i que acabaria revelant una setmana després que cobrava 5.000 euros de diputat i 3.000 del partit. Rajoy va deixar de cobrar del partit quan va esdevenir president del govern espanyol perquè la llei ho prohibeix en aquest cas.

D'altra banda, la declaració de béns concreta la compra d'un habitatge i una plaça de garatge a la Corunya en ple agost. Així, s'actualitza la declaració que va fer l'expresident de la Xunta al Senat el maig del 2022, que sostenia que va guanyar 85.601,86 euros per rendiments de treball, 5.119,25 euros per béns immobles i 183.861,65 per guanys patrimonials. També s'hi assegurava que tenia dos habitatges (un a Madrid i l'altre a Vigo), accions per valor de més de 50.000 euros, un fons d'inversió amb 480.000 euros i un pla de pensions de 190.000 euros.

stats