Política 24/11/2015

Eurodiputats denuncien davant la UE "la impunitat dels crims" del franquisme

Acn
1 min
Els eurodiputats Josep Maria Terricabras (ERC), Ramon Tremosa (CDC), Izaskun Bilbao (PNB) i Marina Albiol (EU) amb l'actor Alberto San Juan

EstrasburgEls eurodiputats d'ERC-NeCAT, CDC, ICV, UDC, Compromís, Bildu, PNB i Podem han presentat aquest dimarts a Estrasburg una declaració que recorda que “el principi de justícia universal fa impossible que continuï la impunitat dels crims” del franquisme i “obliga l’Estat a jutjar-ne els responsables”. Han demanat també a la Comissió Europea que Espanya “accepti les peticions d’extradició” de la justícia argentina que porta els casos del franquisme.

Josep Maria Terricabras (ERC) ha recordat que "políticament no tenir memòria és no tenir vergonya" i Ernest Maragall ha afirmat: "No pretenem venjança, sinó reparació". Ramon Tremosa (CDC) ha lamentat que "partits com PP i Ciutadans segueixen negant-se a condemnar plenament el franquisme".

Els eurodiputats han assegurat que “la recuperació de la memòria històrica és una de les responsabilitats de la UE”, i més si fa referència a aspectes dels drets humans.

stats