Política08/02/2014

ETA crida al "desarmament" d'Espanya i França

La banda publica un comunicat al diari 'Gara' on es compromet a fer "passos significatius" en el procés de pau

Ara

BarcelonaETA assegura en el seu últim comunicat remès al diari 'Gara' el seu compromís de "fer aportacions significatives per alimentar el procés". Al text demana "el desarmament" immediat d'Espanya i França i acusa l'executiu de l'Estat d'instal·lar un "estat d'excepció" a Euskadi a través de la violència.

El comunicat no fa esment explícit a un possible lliurament de les armes o dissolució, més enllà d'anunciar que aviat hi farà passos significatius perquè el procés de pau avanci. ETA s'ofereix a "prendre part en les converses que es puguin utilitzar amb l'objectiu d'aconseguir la resolució i la pau" per oferir el seu "punt de vista i per introduir en l'agenda de diàlegs les qüestions que afecten directament" la banda.

Cargando
No hay anuncios

Al document recollit per Europa Press ETA es pregunta "quan arribarà el desarmament dels estats espanyol i francès?", i advoca per prioritzar la fi de les vulneracions dels drets humans "aquí i ara", així com les traves als drets civils i polítics i les mesures d'excepció penitenciàries.

La banda presenta una anàlisi dels esdeveniments ocorreguts els últims mesos i destaca que han sorgit oportunitats d'avanç com la posició expressada pel col·lectiu de presos d'ETA (EPPK), la creació de la comissió per impulsar el procés de pau i la manifestació de l'11 de gener a Bilbao. Sobre aquesta marxa, convocada en principi per donar suport als presos d'ETA i que, després de ser prohibida, va modificar el seu lema, l'organització terrorista diu que espera que marqui "un punt d'inflexió". Assegura, de fet, que ja està tenint conseqüències.