Política 07/02/2018

L'esquerra mostra múscul i vol un nou acord per al 2019

PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han comparegut per avaluar els Acords pel Canvi i comprometre-s'hi amb vista a les eleccions del 2019

Jaume Ribas
2 min
Els diferents portaveus parlamentaris han comparegut amb dues portaveus del Govern, Pilar Costa i Fina Santiago.

PalmaEl matí d'aquest dimecres han comparegut els quatre partits del Pacte d'esquerres que té la majoria al Parlament i determina el rumb de les polítiques del Govern. Els socialistes, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han disculpat l'absència de Gent per Formentera i han explicat els triomfs dels Acords per Canvi i els reptes que s'imposen amb vista a les properes eleccions.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha dit que “basta un clic per comprovar” la tasca del Govern i el compliment de “la major part” dels Acords del Canvi. A més, ha defensat la importància de reeditar la coalició d'esquerres per “consolidar el canvi” en la pròxima legislatura, en la qual, ha apuntat, “totes les enquestes diuen que no hi haurà majories absolutes”.

Per part seva, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat la feina legislativa de la majoria d'esquerres: "s'han aprovat 36 lleis en 30 mesos". El representant morat també ha dit que aquest pacte ha estat "el major motor de canvi" que hi ha hagut a les Illes i "una brúixola per a altres administracions de l'Estat". Així mateix, ha reivindicat la tasca de Podem, que "participa en el govern de tres consells insulars i de l'Ajuntament de Palma".

Alberto Jarabo, de Podem, conversa amb David Abril i Fina Santiago, tots dos de MÉS.

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, creu que l'esquerra "té projecte, fa i, sobretot, continuarà fent el que resta de legislatura i en properes legislatures". A més, ha subratllat "l'alt nivell de compliment dels Acords pel Canvi" i ha posat la mira en les futures lleis que vol aprovar el Govern, com la de consultes. L'altre ecosobiranista de la compareixença, el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha remarcat la "normalitat" del Govern de coalició i l'entesa entre partits.

A banda dels representants dels partits, han comparegut com a portaveus del Govern l'ecosobiranista Fina Santiago i la socialista Pilar Costa. Costa ha declarat que "no ens podem permetre la passa enrere que suposaria un govern del PP o del PP amb Ciutadans".

El PP critica els "equilibris"

La compareixença en bloc de l'esquerra ha tingut una ràpida resposta en la roda de premsa de la junta de portaveus, en què ha comparegut la portaveu del Partit Popular, Marga Prohens. Per la conservadora, "a Francina Armengol i els seus socis només els interessa la cadira". A més, s'ha mostrat "sorpresa" pel fet que "el que interessa a l'equerra a un any i mig de les eleccions sigui que no entri el PP".

Prohens no ha deixat passar l'ocasió de criticar l'esborrany d'acord sobre el decret del català a la sanitat, que també s'ha presentat en roda de premsa. La diputada del PP considera que "s'ha jugat amb els llocs de feina de milers de treballadors" perquè "l'esquerra prioritza el sectarisme i la ideologia als interessos de la sanitat balear".

stats