Política06/01/2019

L’exèrcit vol “sintonia” amb els Mossos

Cunillera, Barrientos (TSJC) i el cap de la policia catalana, Miquel Esquius, assisteixen a la Pasqua Militar

Ara

BarcelonaL'inspector general de l'exèrcit espanyol, Fernando Aznar, ha dit aquest diumenge que el cos de Mossos d'Esquadra ha estat històricament vinculat a l'exèrcit i ha desitjat que la policia catalana "pugui seguir exercint eficaçment les seves funcions públiques, amb normalitat, sense pressions i en perfecta sintonia amb les forces de seguretat de l'Estat, vetllant per la defensa de la llei, la seguretat i l'ordre públic a Catalunya".

En el seu discurs per la Pasqua Militar a Barcelona, recollit per Europa Press, el tinent general ha posat èmfasi en el vincle entre la policia catalana i les estatals i ha expressat el "reconeixement i sincer afecte" de l'exèrcit pel cos dels Mossos.

Cargando
No hay anuncios

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha contestat al discurs i també al de l'acte a Madrid, on ha intervingut el rei Felip VI, a través de Twitter: "Per això volem fer efectiva la república catalana, perquè mai un exèrcit sigui el garant de l'ordre constitucional català, sinó la democràcia i la voluntat lliure dels seus ciutadans".

Cargando
No hay anuncios

Fernando Aznar Ladrón de Guevara ha presidit la celebració al Palau de Capitania, on a les 11 hores ha passat revista a una companyia d'honors i tot seguit ha imposat les condecoracions militars al Saló del Tron.

Cunillera, Barrientos i el cap dels Mossos assisteixen a l'acte

A l'acte hi han assistit autoritats civils, judicials, policials i militars; entre elles, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius. No hi ha assistit cap conseller de la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

"Tanquem el 2018 commemorant el 40è aniversari de la Constitució, i afrontem el 2019 amb nous i renovats ànims, encoratjats per les idees transmeses pel cap de l'Estat", ha dit el tinent general en referència al discurs de Felip VI pel Dia de la Constitució.

"Recordem i reconeixem els valors que van unir els espanyols en un període inoblidable de la nostra història, i reivindiquem la seva plena vigència en els nostres dies", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Promet dones en alts càrrecs de l'exèrcit si es "reuneixen les condicions de temps de servei, mèrit i capacitat"

Durant el balanç de l'any, l'inspector general ha destacat que el 2018 es van complir 30 anys des de la incorporació de la dona a les forces armades, i que ara representen un 12,5% dels efectius.

Cargando
No hay anuncios

Ha dit que hi ha dones en totes les unitats de l'exèrcit, que participen en 19 operacions de "valor reconegut" i que algunes estan al comandament de batallons. "En un futur hi haurà dones en els més alts càrrecs, com a oficials generals, si es reuneixen les condicions de temps de servei, mèrit i capacitat", ha augurat.