Política 04/11/2023

Escuela de Todos: "L'acord PP-Vox blanqueja la immersió en català"

L'organització considera que "la ingenuïtat dels negociadors de Vox és sorprenent"

ARA Balears
2 min
Per a molts estudiants, l’ús del català en l’àmbit escolar és l’única manera d’accedir  a la llengua de què disposen.

PalmaEscuela de Todos ha lamentat que l'acord signat per PP i Vox per la lliure elecció de llengua a l'ensenyament "està abocat al fracàs" i, a més, "blanquejarà la immersió obligatòria del català". L'organització ha considerat que "la ingenuïtat dels negociadors de Vox és sorprenent", ja que, segons ha valorat, aquesta formació "ha passat de defensar inicialment l'elecció de llengua en dues línies pures" a acabar signant que siguin els centres, "dominats per directors i docents defensors de la immersió obligatòria en català", els que "no permetin als pares triar primera llengua". I és que s'han mostrat convençuts que "això és el que passarà, que cap centre públic no oferirà la possibilitat d'escollir la primera llengua".

En un comunicat recollit per Europa Press, han assegurat que "fa la impressió que els negociadors de Vox ho ignoren tot de la realitat nacionalista de les escoles de les Balears". "Ni tan sols han aconseguit que el castellà sigui llengua vehicular", han lamentat.

A més, Escuela de Todos ha censurat "la covardia del PP", que "ha enganat Vox", fet que també qualifiquen com a "sorprenent". "El PP renuncia a aplicar l'ordenament jurídic i a obligar els centres a impartir en castellà i català almenys el 25% de l'horari lectiu i almenys una matèria no lingüística troncal, i creu que així aplacarà l'autoproclamada comunitat educativa, que no és més que una constel·lació d'entitats nacionalistes i separatistes que viuen de l'erari públic per fer política partidista", han lamentat.

Per altra banda, la comunitat educativa es reunirà aquest dilluns horabaixa per analitzar l'acord al qual van arribar divendres el PP i Vox per garantir la lliure elecció de llengua. A aquesta reunió hi ha convocades més d'una trentena d'entitats educatives i culturals, com ara associacions de famílies, associacions de directors, cooperatives d'ensenyament, inspectors, sindicats i l'Obra Cultural Balear (OCB). Es tracta dels representants de les entitats educatives i culturals que aquest divendres van abandonar el Consolat de Mar sense reunir-se, com estava previst, amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, perquè varen entendre que l'acord pe la lliure elecció de llengua ja estava tancat sense haver-lo traslladat prèviament.

stats