Política
Política 15/12/2022

El PP aprova una moció al Consell de Mallorca gràcies a l'error de tres consellers de l'esquerra

La iniciativa dels populars fa referència a l'estabilització de cins treballadors de l'IMAS

1 min
La sessió plenària del Consell de Mallorca d'aquest dijous.

PalmaEl PP ha aconseguit aprovar una moció en el ple del Consell de Mallorca gràcies a l'error de tres consellers de l'esquerra. La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot (Podem), hi ha votat a favor, mentre que els consellers Guillem Balboa (MÉS) i Magdalena Gelabert (Podem) s'han abstingut en la votació de la proposta dels populars per estabilitzar les places de cinc treballadores i educadors socials de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Fonts de MÉS han explicat que "es tracta d'una errada física", ja que és el segon ple en el qual utilitzen aquest sistema de vot". No obstant això, des de MÉS han afegit que "les mocions no són vinculants" i que aquesta errada "no té gaire importància".

La moció

"El problema és que amb aquestes bases i aquestes puntuacions alguns ni tan sols s'hi podran presentar i tampoc no tindran dret a indemnització", ha explicat el conseller del PP Mauricio Rovira. Durant el ple, un representant d'Unió Sindical Obrera (USO) ha carregat contra l'IMAS i ha acusat la institució d'"esborrar anys i anys d'antiguitat a un col·lectiu essencial".

La presidenta de l'IMAS, Sofía Alonso, ha assenyalat que, "per desenvolupar cadascun dels llocs de feina, la legislació exigeix demanar una titulació" i ha afegit que "hi ha places que es poden cobrir amb gent que té una formació professional, però n'hi ha d'altres que han de tenir una altra titulació". "Cal un informe previ que ens digui si realment podem aprovar això perquè, si no, ens podem carregar tot el procés d'estabilització si allò que acordam no s'adiu amb la llei", ha conclòs la presidenta de l'IMAS.

stats