Política19/01/2018

15 embarcacions vigilaran les praderies de posidònia els dos propers estius

L’Ibanat hi invertirà gairebé un milió d’euros

S. V.

PalmaEl Consell de Govern va autoritzar ahir l’Ibanat a fer una inversió de gairebé un milió d’euros per contractar 15 embarcacions durant dos estius consecutius per a la vigilància de les praderies de posidònia a la mar de les Illes Balears.

El contracte d’enguany inclou cinc embarcacions més que el darrer estiu i es podrà prorrogar dos anys més.

Faran tasques de vigilància i també d’ informació a les altres embarcacions sobre la prohibició de fondejar en Llocs d’Interès Comunitari (LIC) i en Zones d’Especial Conservació (ZEC).

L’Ibanat incrementarà d’aquesta manera les zones de vigilància a tot l’Arxipèlag.

Cargando
No hay anuncios

Zones de vigilància

A Mallorca hi haurà cinc embarcacions ubicades a les badies de Pollença i Alcúdia; a l’àrea marina del Lloc d’Interès Comunitari corresponent a les muntanyes d’Artà; a Cala Figuera (dins l’àmbit marí del paratge de la serra de Tramuntana) i a l’arxipèlag de Cabrera (part nord del LIC).

A més, s’amplien les zones de la costa de Llevant, Portocolom, l’àrea marina del cap de Cala Figuera i la zona de Calvià.

Cargando
No hay anuncios

A l’illa de Menorca, dues embarcacions treballaran a les zones de l’arenal de Son Saura i a l’àrea marina del sud de Ciutadella, i la vigilància s’ampliarà a l’indret comprès entre la cala de Llucalari i Cales Coves, i a l’àrea marina de Punta Prima, a l’illa de l’Aire.

A les Pitiüses, tres embarcacions treballaran a Eivissa als límits del Parc Natural de ses Salines cobrint l’àrea marina de Tagomago, al nord de l’illa.

Pel que fa a Formentera, on es concentra el nombre més elevat de fondeigs, cinc barques cobriran ses Salines d’Eivissa i Formentera, l’àrea marina de la platja de Tramuntana i l’àrea marina de Cala Saona. Si és necessari, també s’oferirà assessorament a embarcacions de grans eslores (entre 15 i 110 metres) per tal d’evitar impactes sobre aquesta fanerògama marina en les maniobres de fondeig.

Cargando
No hay anuncios

Els períodes efectius de prestació del servei estaran compresos entre l’1 de juny i el 30 de setembre per a Mallorca i Menorca, i entre el 15 de maig i el 30 de setembre per a Eivissa i Formentera.

La iniciació de qualsevol expedient de despesa per les entitats que integren el sector públic empresarial i fundacional del qual puguin derivar obligacions econòmiques per a l’entitat superiors a 500.000 euros requereix l’autorització del Consell de Govern.

La proposta de l’Ibanat té per objecte assegurar l’estat de conservació de les praderies de posidònia oceànica, especialment a les zones amb més pressió de vaixells, durant els mesos d’estiu.

Cargando
No hay anuncios

Dades de l’any passat

Segons la portaveu del Govern, Pilar Costa, l’estiu passat es va assistir 6.678 embarcacions a les Illes Balears: 1.409 a Mallorca, 285 a Menorca i 4.984 a Eivissa i Formentera. Unes xifres que -va dir- enguany es preveu incrementar.

A més a més, es va proporcionar informació a 5.000 embarcacions i se’n varen lliurar 45.000 fullets. També s’ha posat en marxa el protocol de protecció de la posidònia a través de l’112 i de la Central d’Incendis Forestals, i s’han mantingut reunions de coordinació amb els diferents organismes competents en matèries relacionades amb la mar i altres representants implicats.