ELECCIONS EUROPEES
Política 09/02/2014

Elena Valenciano encapçalarà la llista del PSOE a les europees

Rubalcaba farà la proposta a l'executiva federal del partit el dilluns i la candidata mantindrà el càrrec com a número dos dels socialistes espanyols

Europa Press
1 min
Alfredo Pérex Rubalcaba amb Elena Valenciano durant el Comitè Federal del PSOE. EFE

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, encapçalarà la llista dels socialistes per a les eleccions europees del pròxim 25 de maig, segons han informat aquest diumenge fonts del partit que lidera Alfredo Pérez Rubalcaba, que han explicat que, amb aquesta aposta, es vol donar "màxima rellevància" a aquests comicis que el PSOE confia a guanyar al PP.

La designació de la número dos del PSOE al capdavant d'aquesta candidatura serà presentada aquest dilluns a l'executiva federal pel líder del partit, tot i que ja havia estat anunciada "els últims dies" als 'barons' territorials. Segons les mateixes fonts, aquesta proposta ha estat "molt ben" rebuda pels secretaris generals de les federacions i compta amb un "suport unànime".

La llista completa haurà de ser ratificada en el comitè federal que es convocarà per al març. La candidatura estrenarà el format cremallera a nivell estatal, al qual es va comprometre el PSOE en la conferència política del novembre, de manera que el número dos de la llista ha de ser ocupat per un home.

Valenciano compatibilitzarà aquesta candidatura amb el seu lloc de número dos del partit i d'encarregada de les relacions europees i internacionals, una responsabilitat que, segons han indicat aquestes fonts, mantindrà fins al pròxim congrés federal del partit.

stats