Política 14/01/2022

Soler i Febrer: "Defensarem la nostra innocència i honorabilitat fins al final"

Els dos consellers expedientats d'El Pi presentaran un recurs d'alçada davant l'executiva balear del seu partit

2 min
Pere Soler i Isabel Febrer

Els dos consellers expedientats pel seu propi partit, Pere Soler i Isabel Febrer, presentaran un recurs d'alçada a l'executiva balear d'El Pi per al·legar que no han comès cap il·legalitat. Així, "defensarem la nostra innocència i honorabilitat", han deixat clar els dos díscols en una roda de premsa, el dematí següent de saber, a les nou del vespre, que la direcció de Proposta per les Illes expulsa Soler del partit i suspèn de militància Febrer durant dos anys.

De fet, Isabel Febrer ha qualificat de "pardalada" i "ridícula" la diferència de sanció entre els dos companys, que fins ara, segons han explicat, han anat a una, "reaccionant a les decisions unilaterals preses pel partit i l'anterior portaveu sense consultar de cap manera la resta de consellers". Segons la consellera, el greuge comparatiu es produeix perquè Soler ha fet declaracions i al·legacions públiques davant els mitjans de comunicació.

Per part seva, Pere Soler ha carregat contra la presidència del partit, a qui ha acusat de no saber redirigir la crisi actual. "Qui ocupa la direcció del partit i no és capaç de solucionar la situació el que ha de fer és agafar els atapins i partir", ha dit. A més, Soler ha aprofitat per lamentar la desaparició de la filial del partit a Eivissa.

Igualment, ambdós han deixat clar que no volen partir d'El Pi. De fet, el polític ha assegurat tenir el suport del comitè local del partit a Inca, que ahir vespre ja li va transmetre que li feia costat "a mort", en una reunió informal. Igualment, els dos díscols han insistit que els seus moviments no depenen del suport que rebin, sinó perquè "tenen la consciència tranquil·la".

Mentrestant, els dos polítics continuen sent consellers insulars d'El Pi. Soler i Febrer volen separar la qüestió partidista de la feina al Consell. "Continuarem com fins ara, repartint les feines", ja que de moment, diuen, s'emparen en les jurisprudències dels estatuts del partit i dels del Consell i, pel que sembla, exhauriran les vies judicials per defensar-se.

stats