Política 24/01/2018

El Pi vol relaxar la normativa per ampliar les cases en sòl rústic

Els regionalistes presentaran mocions a tots els ajuntaments per instar el Govern a fer més permissiva la Llei d'urbanisme aprovada pel Pacte d'esquerres al Parlament

Jaume Ribas
2 min
El president del Pi, Jaume Font, i el secretari general, Josep Melià, amb batles i batlesses de diferents municipis

PalmaEl Pi ha anunciat aquest dimecres que presentarà mocions a tots els ajuntaments on té representació per instar el Govern de les Illes Balears a fer més permissiva la Llei d'urbanisme que es va aprovar recentment al Parlament. Els regionalistes volen un canvi de normativa que permeti ampliar habitatges legals en sòl rústic en parcel·les inferiors a 14.000 m².

El Pi demana un règim legal nou que "que permeti aquestes ampliacions en habitatges legals sempre que es respectin tots els paràmetres urbanístics vigents en el moment de la sol·licitud de l’ampliació i que no se superin els 250 m² o el límit del 50% de la superfície ja construïda en el moment en què la parcel·la va quedar per davall dels 14.000 m² mínims exigibles per construir (fins a un màxim de 450m²)". Josep Melià ha valorat que es tracta de no protegir "ni massa ni massa poc" el sòl rústic i ha fet referència al fet que la nova llei "prohibeix qualsevol tipus d'ampliació als que es troben en parcel·les de menys de 14.000 m²".

Regust a precampanya

Aquesta proposta l'han llançada el secretari general de la formació, Jaume Font, i el secretari general, Josep Melià. Tots dos polítics s'han envoltat per a la roda de premsa de batles i regidors de gairebé una desena de municipis. D'aquesta manera, El Pi ensenya el seu múscul i arrelament al món local en un acte que ha tingut un clar to de precampanya. "Aquestes accions marcaran la política d'El Pi amb vista a les eleccions del 2019", ha dit Jaume Font. El pobler també ha insistit que El Pi treballa per afavorir "els petits" i es preocupa per "coses que afecten realment el dia a dia de la gent". En la mateixa línia, Melià ha dit que la tasca d'El Pi seria "defensar la classe mitjana mallorquina, els petits comerciants i els petits propietaris".

stats