12 D'OCTUBRE
Política 12/10/2013

Uns 350 ultres es manifesten a Montjuïc amb crits contra Mas i Rajoy

Un dels portaveus de la marxa és Pedro Chaparro, detingut durant l'atac a la Blanquerna de la Diada, que ha assegurat que aquell dia no hi va haver cap agressió

Sara González
1 min

BarcelonaUnes 350 persones han iniciat poc després de les 12 del migdia la manifestació ultra des de plaça d'Espanya fins a la plaça de Sant Jordi de Montjuïc. La marxa ha trigat a començar una hora més del previst perquè els feixistes esperaven tres autocars provinents de la resta de l'Estat i que s'havien d'unir a la mobilització, una xifra baixa tot i que els viatges costaven uns 30 euros. La convocatòria la feia la plataforma d'extrema dreta La España en Marcha, que agrupa petits partits ultres.

Els manifestants lluïen símbols franquistes i banderes preconstitucionals i cridaven diverses consignes, com "Catalanitat, espanyolitat", "Aquesta és la nostra terra i s'ha de defensar" o "Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya" i crits contra Artur Mas i Mariano Rajoy. Portaven, a més, una pancarta on es llegia 'No demanarem perdó per la nostra història'. Un fort dispositiu policial els ha acompanyat en tot moment.

Un dels portaveus de la manifestació ultra és Pedro Chaparro, detingut per l'atac a la Delegació de la Generalitat a Madrid durant la Diada. El jove ha defensat que l'Onze de Setembre a la Blanquerna no hi va haver cap agressió. Chaparro, integrant de Democracia Nacional, ha assegurat també que "la manipulació" dels mitjans de comunicació i el procés sobiranista "han aixecat la moral del poble" i han fet que els espanyols "se sentin orgullosos de ser-ho". També ha demanat més control de la immigració.

stats