Judici
Política 07/02/2023

Demanen cinc anys de presó per estafa a l'ex 'Gran Hermano' Igor Basurko

El guipuscoà va formar part de l'edició número 14 del desaparegut 'reality show' de Mediaset

2 min
Igor Basurko dins la casa de 'Gran Hermano', on va entrar el 2013 per a l'edició número 14 del programa

BarcelonaIgor Basurko, exconcursant de Gran Hermano 14, s'enfronta a una petició de 5 anys de presó per una presumpta estafa amb una targeta de crèdit robada a una dona. L'hauria sostret per apostar, cosa que ell ha negat durant el judici on, no obstant, sí que ha reconegut que ha estat enganxat al joc. Basurko, condemnat ja quatre vegades per estafes a Madrid i Sant Sebastià, va declarar ahir al judici a la Secció Tercera de l'Audiència de Guipúscoa. Segons la versió de la Fiscalia, Basurko hauria aprofitat quan "va estar pernoctant" al domicili de la víctima (ara morta) per agafar-li la targeta per fer tres "dipòsits" en una pàgina d'apostes en línia per import de 875, 400 i 200 euros.

L'inculpat hauria utilitzat un compte obert a la web d'apostes a nom de la seva mare. En la declaració, Basurko va negar-ho i va afegir que, encara que el compte era a nom de la seva mare, també l'havien fet servir coneguts seus. Per això manté que no té "ni idea" de qui hauria pogut fer els tres dipòsits. A més, va afegir, en aquella època "no era gaire conscient de les coses".

Basurko va insistir que ell no té "res a veure" amb els tres dipòsits, tot i que va reconèixer que havia patit una "addicció" al joc que, segons va comentar, va superar amb l'ingrés en un centre especialitzat d'on el van donar d'alta fa quinze dies. "Per sort avui", va assegurar, pot dir que està "rehabilitat" tot i que encara està en situació de "seguiment".

La mare de l'acusat va declarar que ella l'havia autoritzat a obrir el compte a la web d'apostes, però que no sabia qui l'havia pogut fer servir. En aquesta mateixa sessió, es va llegir la declaració que havia fet la víctima en la fase d'instrucció, que va explicar com havia detectat els dipòsits fets sense la seva autorització.

stats