Política 02/02/2018

MÉS convocarà l'executiva per la "ruptura dels acords" que suposaria la retirada del decret del català

La cúpula dels ecosobiranistes es reunirà avui d'urgència si el PSIB no rectifica

Jaume Ribas
1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la sessió de control al Govern.

PalmaMÉS es plantarà. Aquesta ha estat la reacció dels ecosobiranistes avui, després que el diari 'Última Hora' informàs que el PSIB-PSOE volia retirar el decret sobre el català a la sanitat. El partit que dona suport al PSIB al Govern ha convocat d'urgència l'executiva per avui horabaixa. En aquesta reunió de la cúpula de MÉS analitzaran el que consideren una "ruptura unilateral dels Acords pel Canvi" i decidiran què han de fer.

Les fonts de MÉS també apunten que aquesta qüestió serà tractada al Consell de Govern d'avui migdia. Hi assistiran la presidenta, Francina Armengol, i tots els consellers. Els membres de l'executiu de MÉS, la vicepresidenta Bel Busquets, el conseller Vicenç Vidal i les conselleres Fanny Tur i Fina Santiago, intentaran que la presidenta, Francina Armengol, i la consellera de Sanitat, Patricia Gómez, rectifiquin i no suspenguin l'elaboració del decret que fa el coneixement de la llengua catalana obligatòria al sistema de salut públic de les Illes.

En cas que els socialistes no rectifiquin després del Consell de Govern d'avui, MÉS mantindrà la convocatòria de la seva executiva per avui horabaixa. Els ecosobiranistes han fixat en aquest decret una de les seves prioritats i han aconseguit que el Govern el mantingués quan els socialistes s'han plantejat no fer-ho.

stats