Política19/12/2014

La CUP emplaça per carta Pablo Iglesias a comprometre's a favor d'un referèndum a Catalunya

"Benvingut als Països Catalans", arrenca la missiva, en vigílies del míting que oferirà el líder de Podem a Barcelona aquest diumenge

Ara

BarcelonaLa CUP ha emplaçat aquest divendres el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a comprometre's públicament a favor d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. Ho ha formulat en una carta oberta adreçada a Iglesias, aprofitant que diumenge oferirà un míting al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona. "Benvingut a Barcelona, benvingut a Catalunya, benvingut als Països Catalans", arrenca la missiva, en la qual la CUP fa constar que ha "sabut per la premsa" que Iglesias serà diumenge a Barcelona per pronunciar un míting i "celebrar diferents reunions".

La CUP remarca a la carta que "és una alegria comptar a Espanya amb partits que es comprometen a respectar" la sobirania del poble català, tot i que "també és una decepció constatar com la voluntat d'entendre'ns i respectar-nos democràticament s'esvaeix de manera reiterada perquè Espanya té altres prioritats" i, en canvi, paral·lelament, "l'ús de l'anticatalanisme per esgarrapar vots" no s'atura.

Cargando
No hay anuncios

Pablo Iglesias s'ha posicionat reiteradament a favor del dret a decidir, tot i que internament a la seva formació hi conviuen opinions dispars sobre aquest assumpte. Per això, la CUP emplaça Podem a sumar-se "de manera clara i sense ambigüitats" a la majoria social catalana a favor del dret a decidir i a "no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol". I subratlla que la decisió sobre seguir o no dins d'Espanya "pertany només a la societat catalana".

Per esvair tota ombra de dubte sobre el seu posicionament, la CUP demana una sèrie d'aclariments: "Podem es compromet a habilitar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en cas que guanyi les eleccions espanyoles? Podem es compromet ara a celebrar un referèndum d'independència a Catalunya? Podem respecta la llengua i la cultura catalanes i el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i es compromet a defensar llengua i cultura catalanes al País Valencià i les Illes?".