Política 07/02/2018

La mà dreta de Costa assegura que l'ex secretari general del PP era el responsable "de la contractació" amb la Gürtel

David Serra: "A mi el senyor Costa no em va dir mai que hi havia pagaments en B"

Efe / Ara
2 min
L'exvicesecretari general del PP valencià David Serra, durant la seva declaració al judici pel presumpte finançament il·legal de la formació.

ValènciaL'exvicesecretari del Partit Popular del País Valencià David Serra ha copiat l'estratègia de defensa de l'exvicepresident del govern valencià i director de la campanya electoral del PP valencià, Vicente Rambla, i en la seva declaració avui en el judici pel presumpte finançament irregular de PP valencià ha assegurat que les decisions les prenia el llavors secretari general, Ricardo Costa. "Ell era el responsable de la contractació" dels actes electorals del partit a la trama i qui autoritzava els pagaments", ha assegurat l'exdirigent conservador.

Amb relació als presumptes pagaments en negre del partit a Orange Market, la filial valenciana de la Gürtel, Serra ha afirmat: "A mi el senyor Costa no em va dir mai que hi havia pagaments en B". L'exvicesecretari del Partit Popular del País Valencià també ha assegurat que "mai" ha pagat o rebut diners "en efectiu".

L'exdirigent conservador ha reconegut que ell va autoritzar alguns pagaments a Orange Market, tot i que ha defensat que ho feia si estaven autoritzats per Ricardo Costa. Serra ha afirmat que la seva obligació no era "el control d'aquests pagaments", i que era "absolutament normal" autoritzar l'abonament de factures perquè no es quedessin bloquejades.

Serra ha reiterat que la seva "missió" com a vicesecretari era la de "gestionar la mobilització" dels actes i la "direcció de recursos humans", però que no intervenia "en res de la contractació". D'això se n'encarregava, segons la versió de Serra, "el senyor Costa", que tenia "una relació molt estreta" amb Álvaro Pérez, i era ell qui li feia els encàrrecs d'actes electorals.

Cap referència a Francisco Camps

David Serra no ha citat en cap moment a l'expresident valencià Francisco Camps, a qui altres acusats com Ricardo Costa van acusar de dissenyar el sistema pel qual el PP s'hauria finançat il·legalment a través de donacions d'empresaris, i ha traslladat la responsabilitat de la contractació amb Orange Market a l'exsecretari general dels conservadors valencians.

Encara que estava previst que avui també declarés el considerat blanquejador de la Gürtel, Ramón Blanco Balín, el jutge José María Vázquez Honrubia ha decidit posposar el seu interrogatori pel proper divendres.

En el judici pel presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals del Partit Popular del País Valencià hi ha una vintena d'acusats, entre els quals destaquen els principals caps de la trama: l'empresari Francisco Correa i els seus col·laboradors Pablo Crespo i Álvaro Pérez, 'el Bigotes', tots tres complint una pena de 13 anys de presó pel frau en els contractes dels expositors de Fitur. També cinc exdirigents del PP valencià durant el lideratge de Francisco Camps, entre els quals Vicente Rambla, exvicepresident de la Generalitat valenciana; Ricardo Costa, ex secretari general dels populars valencians, i David Serra, ex vice secretari general de la formació regional. Les penes més elevades que demana la fiscalia per a ells són de set anys i nou mesos de presó.

stats