Urbanisme

Cort habilita un nou assistent per accedir als informes de la Inspecció Tècnica d'Edificis

L'Ajuntament assegura que permetrà retallar una mitjana de tres mesos el procés de disposició d'aquests informes

matge d'arxiu d'un ordinador / ARA BALEARS
ARA Balears
25/06/2024
2 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha posat a disposició de professionals i particulars un nou assistent per accedir als informes necessaris per passar la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE), cosa que permetrà retallar una mitjana de tres mesos el procés de disposició d'aquests informes i resoldre'ls. Així ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo, en una roda de premsa en la qual ha destacat que el de Palma és el primer ajuntament de les Balears a implantar una eina com aquesta, "inèdita fins ara". "Som pioners en la implementació de sistemes tecnològics que ajuden els ciutadans en els tràmits amb la Gerència d'Urbanisme", ha dit.

En concret, aquest nou assistent detalla fil per randa la documentació necessària que cal adjuntar i permet que la mida màxima d'arxius a pujar d'aquests informes, que fins ara era de deu megues, passi a 150 megues. També facilita que la documentació arribi directament a la unitat tramitadora, cosa que evita aquells errors humans de remetre la documentació per error a un altre departament, alhora que es redueixi el volum de sol·licituds a repartir que arribin a l'Ajuntament.

Els edificis que han de passar la inspecció tècnica (ITE) són aquells construïts el 1974 o anys anteriors que no hagin passat aquesta inspecció. La data límit és el 31 de desembre del 2024 i les sancions per no passar aquesta inspecció van de 600 a 1.500 euros per habitatge o local.

Entitats de certificació urbanística

El regidor d'Urbanisme, a preguntes dels mitjans de comunicació, també ha assegurat que des del Consistori treballen perquè les Entitats de Certificació Urbanística (ECU) "siguin una realitat com més aviat millor" després que el Decret de simplificació del Govern doni la possibilitat als ajuntaments d'assistir-se d'ECUS. Així, ha assegurat que cada setmana treballen en aquest sentit i ha avançat que aquest divendres tenen una nova reunió amb l'Associació Nacional d'Entitats de Certificació Urbanística per veure de quina manera es poden implantar entre els funcionaris aquesta nova forma de treball.

stats