Política 28/10/2022

Cort convertirà 47 hectàrees de Son Gual I en sòl rústic protegit

La resta de l'espai es classificarà com a nucli rural, ja que hi ha una trentena d'habitatges unifamiliars

2 min
Entorn de l'urbanització de Son Gual 1

PalmaEl proper ple de l'Ajuntament de Palma aprovarà la desclassificació de Son Gual I, i convertirà, així, 47 de les 60 hectàrees de superfície en sòl rústic. La resta, segons ha explicat en una roda de premsa la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat, Neu Truyol, es classificaran com a nucli rural, ja que hi ha una trentena d'habitatges unifamiliars.

Fa dos anys que l'àrea de Model de Ciutat va iniciar el procés de desclassificació de sòl residencial. La desclassificació dels terrenys té per objectiu protegir un espai encara natural de garriga d’alt valor ambiental, en un entorn envoltat d’Àrees Naturals d’Especial Interès (ANEI) i barrancs d’alt valor ecològic.

L'edil ha explicat que la intenció de la mesura és alliberar la zona de la pressió urbanística. També, ha expressat la necessitat que Palma deixi d'apostar per la construcció a llocs allunyats de les zones ja desenvolupades per l'esforç que comporta a l'hora de fer arribar els serveis bàsics a aquestes ubicacions.

Son Gual es troba al límit de Palma amb Algaida, a prop de Sant Jordi. Fins ara, era una zona de sòl urbanitzable que es va conformar a través d'un pla parcial aprovat el 1975. Quatre anys després es va donar el vistiplau al projecte d'urbanització. Les obres es van iniciar de manera parcial, però no es van acabar.

Trasllat de l'Oficina Antidesnonaments

D’altra banda, la regidora de Model de Ciutat ha anunciat el trasllat provisional de l’Oficina Antidesnonaments de l’Ajuntament (OAD), amb un pressupost de 88.309€. Els motius del canvi són l’adequació de l’espai per a la millora de les condicions dels treballadors i dels usuaris. L’OAD ha ajudat a més de 5.000 famílies, i 9.321 persones han rebut ajudes econòmiques per a habitatge.

stats