Monarquia
Política 19/12/2022

Corinna es compara amb Meghan Markle i remata les acusacions contra l'emèrit: "És un assetjador"

En l'últim capítol del podcast assegura que busca acabar amb la "immunitat" de Joan Carles I davant la llei

4 min
El Rei Joan Carles amb Corinna Sayn-Wittgenstein l'any 2006

BarcelonaDurant un mes i mig, paral·lelament al procés judicial que manté obert al Regne Unit contra Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha anat desgranant en el podcast Corinna i el rei la seva relació amb l'emèrit. Han sigut vuit capítols de detalls i acusacions que, si bé en la majoria de casos només compten amb la versió de l'empresària, aspiren a eixamplar el desprestigi i l'ombra de corrupció que assetja l'anterior monarca, des de fa més de dos anys exiliat a Abu Dhabi. En l'últim episodi, qui va ser la seva amant es compara amb la duquessa de Sussex, Meghan Markle, pel "circ" mediàtic al qual ha estat sotmesa –ja s'havia assimilat amb la princesa Diana– i atribueix a Joan Carles I una "personalitat dividida": la d'algú que havia demostrat un enorme afecte per ella i els seus fills i que, de sobte, "es converteix en un assetjador, en algú que t'assetja, que vol empresonar-te i que vol destruir la teva família".

"Ningú que l'hagi conegut pot detectar aquesta capacitat que té", diu, i conclou que per aquest motiu "ha estat capaç de fer-ho durant tant de temps". Corinna, amb tot, assegura que en la seva batalla legal a Londres contra Joan Carles I busca crear un "precedent" per acabar amb la seva "immunitat" davant la llei. De moment la justícia britànica ha concedit la immunitat parcial a l'emèrit i només se'l podrà jutjar pel suposat assetjament posterior a la seva abdicació, però entre les presumptes revelacions de l'empresària hi ha fets posteriors al seu pas al costat. Aquests són els principals titulars del podcast.

"Apareixia feliç, com un nen, amb bosses plenes de diners"

Una de les afirmacions més impactants de Corinna és aquella en què assegura que Joan Carles I, amb qui es van conèixer el febrer del 2004, tornava dels seus viatges "feliç, com un nen de 5 anys". El motiu: "Portava bosses plenes de diners en efectiu". L'empresària assegura que quan ella feia preguntes sobre l'origen d'aquells bitllets ell li responia: "Ai, ets tan dramàtica. ¿No entens com funciona Espanya?" "Hi havia coses que per a mi eren inusuals [...]. Ell trucava a algú que tenia una gran varietat de vins de bordeus i deia que li encantaven i que si n'hi podien enviar algun. El següent que veies és que li arribaven vint caixes d'aquell vi impagable", afegeix Corinna en una altra ocasió.

L'accident a Botswana després d'una "llarga nit de copes"

Si el declivi de la figura de l'emèrit arrenca a Botswana, on es va trencar el maluc en una cacera d'elefants, Corinna apunta un detall que el deixaria una mica més en evidència. Ella formava part d'aquella expedició a l'Àfrica i afirma que la caiguda que va obligar a evacuar i hospitalitzar el rei –un episodi que va ser el preludi de la seva abdicació– es va produir després d'una "llarga nit de vi i copes".  "Quan li vaig preguntar què havia passat em va dir que no se'n recordava, però que tenia molts dolors", explica ella. "No ho recordo, però crec que ahir a la nit vaig caure", hauria afegit l'emèrit. Segons s'assegura al podcast, l'accident va ser fruit de l'alcohol.

Imatge del rei emèrit durant una cacera d'elefants.

Amenaces de mort: "L'esperit de Franco continua ben viu"

El suposat assetjament de l'emèrit i el CNI contra Corinna, segons explica l'empresària, parteix del fet que el rei volia utilitzar de manera opaca part dels 65 milions que li va regalar de forma "irrevocable" el 2012 –i que se sospita que provenien de comissions irregulars per les obres de l'AVE a la Meca–. Però ella s'hi hauria negat per no acabar implicada en un cas de blanqueig. "O tornes amb el rei [...] o tornes els diners", afirma que li van fer arribar. Assegura que Joan Carles I va intentar acabar amb la seva reputació, incriminar-la en delictes i, fins i tot, li atribueix amenaces de mort. "Em vaig adonar que estaven fent grans esforços per destruir-me", afirma, ja sigui a través d'una "eliminació física" o "empenyent-me al suïcidi", diu. Tot plegat porta Corinna a comparar l'exrei amb el dictador: "La gent no és conscient que l'esperit de Franco continua ben viu".

El grup de Whatsapp 'La Bandada'

Un altre dels elements de pressió contra l'empresària perquè tornés els diners, segons ella, va ser una campanya contra la seva reputació, que hauria afectat els seus negocis i, també, el seu entorn més pròxim. "Havien inflat el cap a molts dels meus contactes, clients, exmarits, amics pròxims, i ara anaven darrere els meus fills", afirma. En un dels episodis fins i tot diu que l'emèrit tenia un grup de WhatsApp amb els seus exmarits, Philip Adkins i Johan Casimir zu Sayn-Wittgenstein, i els seus dos fills, Alexander i Anastacia. Un grup que portava per nom The Pride –que en anglès vol dir "l'orgull" però també es pot traduir com "la bandada"– i que la finalitat era desprestigiar-la. "Va conduir a una ruptura total de tota la família, ell va destruir la nostra família. I ho va fer només per despit", diu.

Dues peticions de matrimoni i un anell "gegantí"

Tot i els diners que Joan Carles I hauria intentat recuperar i les amenaces, de fet, al llarg dels capítols s'atribueix l'actitud del rei precisament a un despit per la fi de la relació amb Corinna, amb qui s'assegura que estava obsessionat. "Em trucava uns 10 cops al dia, cada dia m'enviava flors, cartes, em va enviar centenars de cartes [...] Eren cartes d'amor molt sinceres", diu la seva examant. "Mai m'havia sentit tan vinculada a algú com amb el rei d'Espanya. En el meu cor, ell era el meu marit", afegeix. De fet, Corinna assegura que el rei la va instal·lar durant un temps en una casa molt a prop de la Zarzuela i que li va demanar matrimoni en dues ocasions, en una de les quals li va regalar un anell amb un diamant "gegantí".  "Tot era una fantasia, no m'ho vaig prendre seriosament", diu ella. El temps dirà si la justícia es pren o no seriosament la seva història.

stats