Política 18/09/2020

El doble joc de Corinna: la denúncia d'un cop d'estat i l'amenaça d'una querella

L'examant de l'emèrit posa en boca de Joan Carles un complot per "castrar-lo i afeblir la monarquia"

Quim Aranda
3 min
Una imatge de Corinna Larsen en un acte de la fundació Clinton

LondresLa batalla de Corinna Larsen contra el deep state espanyol, i també per la seva salvació personal de possibles implicacions en delictes fiscals que investiga la justícia suïssa, continua. En aquesta ocasió amb una entrevista exclusiva al setmanari Paris Match –prèvia aprovació del despatx d'advocats que li porta la defensa, Kobre and Kim–, publicada aquest dijous, on vessa tota mena d'informació –o potser opinions o fantasies– sobre la situació política que va envoltar l'abdicació de Joan Carles I, l'ara rei emèrit, fugit d'Espanya per tots els escàndols de corrupció que l'assetgen, que encara no han sigut investigats per la justícia espanyola.

En l'entrevista, l'examant de Joan Carles durant gairebé vuit anys assegura que la família de l'emèrit "va fomentar un cop d'estat i necessitava una estrangera per servir-li com a boc expiatori". Corinna Larsen demostra amb aquesta nova aportació al serial més extraordinari de la història de la Corona espanyola hereva del franquisme que fa un joc defensiu a dues mans. Amb la dreta, i a través dels advocats, amenaça l'exrei Joan Carles i membres de l'espionatge espanyol o vinculats amb el servei secret (Centre Nacional d'Intel·ligència) amb posar-los una querella per assetjament davant del Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les –una querella anunciada al mes de març en la premsa britànica però que encara no s'ha materialitzat–, i amb l'esquerra, i també fiscalitzada per l'assessorament legal de Kobre and Kim, amb la nova entrevista, en què vol aparèixer com l'única persona que s'interessa pel seu ex.

Així, en l'àlbum de vuit pàgines de Paris Match, l'autoqualificada empresària, en tant que intermediària en negocis de gran volada, explica que Joan Carles li va revelar els veritables secrets de les conspiracions que tenien lloc a la Zarzuela després que es conegués la informació de l'accident de caça de Botswana, l'abril del 2012: "Tinc dos fronts contra mi –hauria dit Joan Carles a l'examant–. El primer està constituït per la meva dona [la reina Sofia] i els seus lloctinents: ella té pressa per posar el seu fill en el tron perquè té molta més influència sobre ell que no pas sobre mi. El segon està encarnat per Mariano Rajoy, que té com a objectiu castrar-me i afeblir la monarquia".

Un anell de compromís

Altres apunts per a la història del The Crown de la Zarzuela, i de la relació entre Corinna i l'emèrit, són els següents. A la pregunta de si Joan Carles I va demanar la seva mà al pare d'ella, Corinna respon: "A finals del 2008, efectivament, el va anar a veure a Berlín abans de donar-me, a principis del 2009, un magnífic anell de compromís. M'ho vaig prendre com a garantia de la serietat de la nostra relació, però sabia que aquest compromís no es podia materialitzar". Aquesta revelació, però, no és cap primícia. En la campanya de relacions públiques que va dur a terme la ciutadana alemanya a mitjans d'agost ja ho va explicar en una altra entrevista amb la BBC, on també va afirmar que l'exmonarca tenia "centenars de comptes en altres jurisdiccions", presumiblement, paradisos fiscals.

Sobre la decisió de l'emèrit d'exiliar-se als Emirats Àrabs Units, o bé de vacances o bé per retirar-s'hi temporalment, caràcter de la decisió que no ha aclarit ni la Zarzuela ni tampoc la Moncloa, Corinna afirma: "Durant una crisi d'aquesta magnitud, la família reial hauria d'haver estat unida. L’enviament de l’exrei amb una salut fràgil a l’exili, i això en ple període covid, és irresponsable".

Més enllà de la credibilitat que pugui tenir Corinna Larsen en relació amb la situació política espanyola que descriu en el moment de l'abdicació, el 2014, del llavors rei Joan Carles, en la trobada amb Paris Match torna a oferir la versió del regal de 65 milions d'euros que l'emèrit li va fer, una versió que representants seus ja van donar a l'ARA en una recent entrevista, en què afirmaven: "El rei Joan Carles va entregar a Corinna un regal no sol·licitat i irrevocable i es va signar un contracte de regal amb la deguda diligència. El regal va ser per a ella i el seu fill". Parlant del fill, precisament la revista reprodueix una imatge de Joan Carles al seu costat, fent una barbacoa, en una finca pròxima a la Zarzuela.

Però el serial és lluny d'arribar al final. I cal saber, especialment, si la justícia, el govern i el Parlament espanyols tenen, en conjunt, cap interès en conèixer tota la veritat o si s'acontenten amb les ficcions que van deixant anar, com molles de pa, els diferents guionistes: l'excomissari corrupte i empresonat José Manuel Villarejo, Corinna i els diferents ghostwriters de la Zarzuela i altres aparells de l'Estat.

stats