Sanitat
Política 03/10/2023

La consellera de Salut assegura que s'han contractat dos oncòlegs en dos dies a Can Misses

Manuela García defensa l'efectivitat de les mesures del Govern per atreure professionals sanitaris

2 min
L'hospital eivissenc de Can Misses.

PalmaLa consellera de Salut, Manuela García, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que l'hospital eivissenc Can Misses ha contractat "dos oncòlegs en dos dies", després de declarar aquestes places de molt difícil cobertura mitjançant el Decret llei de mesures urgents en l'àmbit educatiu i sanitari –aquesta norma elimina el català com a requisit per als professionals sanitaris, augmenta els complements salarials per a les places de difícil cobertura i crea les de molt difícil cobertura, amb complements que poden arribar als 20.000 euros a l'any.

García ha respost una pregunta de la diputada del PSIB Irantzu Fernández, qui ha demanat pels terminis que hi ha per cobrir llocs vacants, com és el cas del servei d'Oncologia a Eivissa. Segons la consellera, gràcies a les mesures que ha posat en marxa el Govern ja s'han contractat set metges per a Urgències, dos anestesistes i un cardiòleg. A més, García ha rebutjat la crítica del PSIB sobre la "crisi de prestigi" de Can Misses i ha remarcat que el que patia l'hospital eivissenc era una "crisi d'abandonament" durant la darrera legislatura del Pacte.

Més complements per captar professionals 

El decret de mesures urgents per captar i fidelitzar sanitaris inclou un augment dels complements salarials per als llocs de feina de difícil cobertura. A més, es crea la categoria de llocs de feina de molt difícil cobertura. Segons ha comunicat l'Executiu, els llocs de feina de difícil cobertura són les categories A1 i A2, és a dir, metges i infermeres, de les àrees de Menorca, Eivissa i Formentera. Així, els metges tindran un complement de 6.600 euros, i les infermeres, de 4.800 euros, repartits en 12 pagues.

Pel que fa als llocs de molt difícil cobertura, es tracta d'àrees que tenen "un dèficit estructural", amb una necessitat urgent que impedeix garantir el servei. En aquest cas, el complement retributiu que ha aprovat el Govern es pot incrementar fins a un 300% per sobre de l'actual, fins a 20.000 euros anuals per als metges.

stats