Política 11/07/2023

La consellera d'Habitatge, en contra de limitar-ne la compra als no residents

Marta Vidal promet posar fi "al caos normatiu" i la construcció d'immobles de menor mida

1 min
La nova consellera d'Habitatge, Marta Vidal, amb l'exconseller Josep Marí

PalmaLa nova consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ja ha allunyat la possibilitat que les Balears intentin, a través de la Unió Europea, limitar la compra d'habitatges als no residents. Així ho ha anunciat durant el tradicional traspàs de carteres entre els consellers del Govern sortint (Josep Marí) i el nou Executiu, assenyalant que és una opció que, a hores d'ara, no es preveu.

A més, s'ha compromès, com una de les grans prioritats d'aquesta legislatura, a posar fi "al caos normatiu" i a anar cap a la simplificació administrativa. De fet, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ja va prometre durant la campanya que, seguint el model de Juanma Moreno a Andalusia, farien una llei anual en aquest sentit.

D'altra banda, Vidal ha posat en relleu que s'incentivarà la construcció d'habitatges de menor mida, el creixement en altura, especialment en els grans nuclis de població, i també la reconversió de locals en desús en habitatges. A més, ha assegurat que es continuarà amb la promoció pública per tenir immobles a preu assequible, però que també s'han d'incentivar des de l'àmbit privat. El seu desig, ha apuntat, és "fugir de les posicions radicals".

La nova consellera, experta en dret públic, ja va ser consellera d'Urbanisme i Ordenació del Territori del govern insular de Menorca. Ha reconegut que pel que fa a Mobilitat no en té grans coneixements, però que s'hi posarà amb la màxima rapidesa possible.

stats